Mussen zijn kleine, zaadetende vogels die worden gevonden in een verscheidenheid van habitats. In Ohio, zijn er veel verschillende soorten mussen die kunnen worden gevonden. Deze mussen variëren in grootte en kleur, maar ze hebben allemaal strepen op hun borst. Enkele van de meest voorkomende soorten mussen in Ohio zijn de bonte mussen, de witkeelmussen en de Harris' mussen. Laten we eens een kijkje nemen naar Ohio'smussen!

De 11 soorten mussen in Ohio

1. Sperwer

Afbeelding: GabrielDouglas, Pixabay

Maat: 5-6 inches lang
Habitat: Loofbossen, voorsteden, stedelijke gebieden
Dieet: Zaden, insecten

De appelmus dankt zijn naam aan zijn roep, die klinkt als "chippity-chip". De appelmus is een kleine, zaadetende vogel die kan worden gevonden in een verscheidenheid van habitats, variërend van open bosgebieden tot stedelijke gebieden. In Ohio is de appelmus een veel voorkomende verschijning, vooral in de lente en de zomermaanden. Deze mus is gemakkelijk te herkennen aan zijn kleine formaat, roestbruine kap, en wittekeel. De sperwer bouwt zijn nest meestal van grassen en bladeren, vaak verborgen in bomen of struiken.

2. Huismus

Maat: 6-7 inches lang
Habitat: Stedelijke gebieden, landbouwgrond
Dieet: Zaden, insecten

De huismus is een kleine vogel die het meest voorkomt in stedelijke gebieden en landbouwgrond. In Ohio wordt de huismus in grote aantallen gezien tijdens de lente- en zomermaanden. Deze mus is gemakkelijk te herkennen aan zijn kleine formaat, grijze kap, roodbruin en bruin verenkleed, en witte keel. De huismus nestelt niet in bomen. In plaats daarvan zoekt hij een spleet of gat, en bouwt dan een beker-achtigeZijn roep wordt beschreven als een "hard getjilp". De huismus is eigenlijk geen echte mus - hij wordt geclassificeerd als een wevervink!

3. Amerikaanse boommus

Image Credit: Canadian-Nature-Visions, Pixabay

Maat: 6 inches lang
Habitat: Open bosgebieden, bossen, toendra's
Dieet: Zaden, insecten

De Amerikaanse boommus is een kleine, zaadetende vogel die meestal voorkomt in open bosgebieden, bossen en toendra's. In Ohio is de Amerikaanse boommus een lente- en zomervogel. Deze mus is gemakkelijk te herkennen aan zijn kleine formaat, grijsbruine bovendelen en roestrode kap. De Amerikaanse boommus bouwt zijn nest meestal in een klein kopje van grassen en bladeren, dat is verborgen in eenspleet of gat (in stedelijke gebieden, denk aan de vogels die nestelen in winkelborden). Zijn roep wordt beschreven als een scherpe triller.

4. Vossenmus

Image Credit: Belen Bilgic Schneider, Shutterstock

Maat: 7-8 inches lang
Habitat: Bossen, wouden, bergen
Dieet: Zaden, insecten
Bel: Een triller die versnelt aan het einde

De vossenmus is een middelgrote, zaad- en insectenetende vogel die het meest voorkomt in bossen en bergen. In Ohio kan de vossenmus worden gezien tijdens de lente- en zomermaanden. Deze mus is gemakkelijk te herkennen aan zijn roestrode, grijze of bruine bovendelen en witte buik. De vossenmus bouwt zijn nest meestal verborgen op de grond onder struiken of boomstammen. De vossenmusdankt zijn naam aan zijn roep, die klinkt als een vos die "blaft", met een triller die versnelt aan het einde.

5. Witkeel-mus

Image Credit: Piqsels

Maat: 6 inches lang
Habitat: Bossen, bossen, tuinen
Dieet: Zaden, insecten

De witkeelmus is een zaad- en insectenetende vogel die het meest voorkomt in bossen en tuinen. In Ohio wordt de witkeelmus gezien tijdens de lente- en zomermaanden. Deze mus is gemakkelijk te herkennen aan de witte streep op zijn kop en zijn witte keel. Net als andere mussen bouwt de witkeelmus zijn nest meestal in een klein kopje of schaaltje vangrassen en bladeren, die uit het zicht van roofdieren wordt gehouden. De roep klinkt als een duidelijk "whit-cheer" of "oh sweet Canada".

6. Zangmus

Image Credit: u_z4q28nbq, Pixabay

Maat: 6 inches lang
Habitat: Bossen, bossen, tuinen
Dieet: Zaden, insecten

De zangmus dankt zijn naam aan zijn lied, dat bestaat uit een reeks duidelijke trillers. De zangmus is een kleine vogel die voornamelijk zaden en insecten eet. Hij komt het meest voor in bossen en tuinen. In Ohio kan de zangmus het hele jaar door worden gezien. Deze mus is gemakkelijk te herkennen aan zijn bruin met zwart gestreepte bovendelen en zijn bruine borst met witte buik. De zangmusbouwt zijn komvormige nest meestal in nauwe en verborgen ruimtes.

7. Harris' mus

Image Credit: Sari ONeal, Shutterstock

Maat: 6 inches lang
Habitat: Bossen, bossen, tuinen
Dieet: Zaden, insecten

De Harris' mus is een kleine, zaadetende vogel die het meest voorkomt in bossen en tuinen. In Ohio kan de Harris' mus het hele jaar door worden gezien. Deze mus is gemakkelijk te herkennen aan zijn roestbruine bovendelen met gestreepte vleugels en zijn witte borst. De Harris' mus bouwt ook bekerachtige grasnesten op onopvallende plaatsen. De Harris' mus dankt zijn naam aanzijn habitat - hij wordt vaak gevonden in Harris County, Texas!

8. Moerasmus

Image Credit: Jean van der Meulen, Pixabay

Maat: 6 inches lang
Habitat: Moerassen, bossen, wouden
Dieet: Zaden, insecten

De moerasmus dankt zijn naam aan zijn habitat - hij wordt meestal gevonden in moerassen, maar ook in bossen en wouden. De moerasmus eet zaden en insecten. In Ohio kan de moerasmus het hele jaar door worden gezien. Deze mus is gemakkelijk te herkennen aan zijn bruine, roestrode en grijze bovenlichaam met strepen en zijn witte borst. De moerasmus bouwt zijn nest meestal in een klein kopje van grassenen bladeren, die verborgen zit in een spleet of gat in boomstammen en bomen.

9. Vespermus

Image Credit: vagabond54, Shutterstock

Maat: 6 inches lang
Habitat: Bossen, bossen, tuinen
Dieet: Zaden, insecten

De vespermus komt het meest voor in bosgebieden, bossen en tuinen. In Ohio kan de vespermus het hele jaar door worden gezien. Deze mus is gemakkelijk te herkennen aan zijn roestbruine bovendelen met gestreepte vleugels en witte borst. De vespermus bouwt typische grasmussennesten in bekervorm die uit het zicht worden gehouden. Ze houden net zo van de binnenkant van struiken en bosjes als vande binnenkant van verlaten gebouwen. De vespermus dankt zijn naam aan zijn lied, dat vaak wordt beschreven als klinkend als een "vesperbel".

10. Veldmus

Image Credit: InspiredImages, Pixabay

Maat: 6 inches lang
Habitat: Open velden en bossen, tuinen
Dieet: Zaden, insecten

De veldmus komt het meest voor in velden en andere open gebieden, waaronder open bossen, parken en tuinen. In Ohio kan de veldmus het hele jaar door worden gezien. Deze mus is gemakkelijk te herkennen aan zijn lichtere kleur dan andere mussen, gestreepte vleugels en witte borst. De veldmus verbergt zijn bekervormige nesten meestal in dakspanten, daken, rotsspleten, winkelborden - werkelijkoveral waar ze kunnen vinden dat zich beschermd voelt tegen de elementen en roofdieren.

11. Sprinkhaanmus

Afbeelding: Pxhere

Maat: 6 inches lang
Habitat: Bossen, bossen, tuinen
Dieet: Insecten (vooral sprinkhanen), zaden

De sprinkhaanmus dankt zijn naam aan zijn dieet - hij eet veel sprinkhanen! De sprinkhaanmus, die zich voornamelijk voedt met insecten, is een kleine vogel die het hele jaar door in Ohio voorkomt. Zijn geelbruine en lichtbruine bovendelen met gestreepte vleugels en witte borst maken hem gemakkelijk herkenbaar voor de meesten. Net als andere mussen bouwt deze mus zijn nest meestal door het verzamelen van grassen enbladeren om een klein kopje te maken, meestal verborgen in een soort spleet of gat.

De migratie gewoonten van Ohio mussen

Mussen zijn trekvogels, wat betekent dat ze in verschillende tijden van het jaar naar verschillende gebieden reizen. In Ohio trekken de meeste mussen in de herfst en winter. Er zijn echter een paar soorten mussen die het hele jaar door blijven.

Jaarvogels

Er zijn vele soorten mussen die het hele jaar door in Ohio verblijven. Sommige van deze mussen zijn:

  • Mus
  • Huismus
  • Amerikaanse boommus
  • Witkeelmus
  • Zangmus

Waar gaan mussen heen als ze migreren?

Mussen die migreren reizen meestal naar zuidelijke staten, zoals Texas, Louisiana en Florida. Sommige mussen reizen ook naar Midden-Amerika of nog verder naar het zuiden.

Waarom migreren mussen?

Er zijn een paar redenen waarom mussen migreren. Eén reden is omdat het weer in Ohio te koud wordt voor hen om te overleven. Mussen migreren ook om voedsel te vinden. In de winter zijn er minder insecten voor mussen om te eten, dus moeten ze reizen naar plaatsen waar meer voedsel is. Ten slotte migreren mussen om te paren. Sommige mussen zullen alleen paren als ze in hun specifieke broedgebied zijn.

Wanneer migreren mussen?

De meeste mussen migreren in de herfst, meestal in oktober of november. Sommige mussen migreren echter eerder of later, afhankelijk van het weer en de beschikbaarheid van voedsel.

Hoe migreren mussen?

Wetenschappers geloven dat mussen de sterren, de zon en het magnetisch veld van de aarde gebruiken om te navigeren tijdens hun reis.

Conclusie

Er zijn veel soorten mussen die in Ohio wonen, maar dit zijn de meest voorkomende. Dus, de volgende keer dat je op pad bent in de staat, houd je ogen open voor deze kleine vogels. Je zou wel eens verbaasd kunnen zijn over hoeveel verschillende soorten mussen je kunt zien nu je weet waar je op moet letten.

Zie ook: 20 Algemene soorten mussen in Alabama (met foto's)

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Scroll naar boven