Nu diefstal en vandalisme toenemen, maken veel huiseigenaren gebruik van deurbelcamera's om criminelen af te schrikken en hun huis veilig te houden. Maar hoe ver kunnen deze camera's zien?

Deurbelcamera's hebben meestal een gezichtsveld (FOV) van 180 graden, wat breed genoeg is om iemand die uw voordeur nadert vast te leggen. En over het algemeen.., deurbelcamera's kunnen 5-50 voet zien. Hier volgt een overzicht van hoe ver uw deurbelcamera kan zien en welke factoren deze functie beïnvloeden.

Hoe ver zien deurbelcamera's?

Deurbelcamera's kunnen 5-50 voet zien, afhankelijk van hun modellen. Een grotere afstand is echter niet altijd de beste optie. U moet rekening houden met de plaatselijke wetgeving in uw gebied bij het kiezen van een deurbelcamera om ervoor te zorgen dat u voldoet aan de toegestane zichtafstand.

Image Credit: Forgem, Shutterstock

Hoe ver detecteert de Ring Camera beweging?

Een Ring camera kan beweging detecteren tot een afstand van 15 meter, daarna is het object te ver weg om de bewegingssensor te activeren. Onthoud echter dat objecten dichter bij de camera groter lijken en daarom eerder de bewegingssensor activeren.

Bovendien kunnen de objecten voor de camera het zicht op objecten erachter blokkeren. Plaats uw Ring camera daarom in een ruimte met een duidelijke zichtlijn naar de ruimte die u wilt bewaken.

U kunt ook de gevoeligheid van de bewegingssensor aanpassen in de Ring-app, wat kan helpen valse waarschuwingen te verminderen als u er te veel krijgt.

Ondersteunen deurbelcamera's nachtzicht?

Ja, de meeste deurbelcamera's hebben nachtzicht. Ze kunnen echter verschillende soorten nachtzicht gebruiken.

Het meest voorkomende type is infrarood nachtzicht, dat onzichtbaar licht gebruikt om het gebied voor de camera te verlichten. Het stelt de camera in staat om te zien bij weinig licht, maar geeft geen kleurenbeelden weer.

Sommige camera's hebben ook nachtzicht met wit licht, waarbij gebruik wordt gemaakt van LED-lampjes. Ze leveren beelden in kleur en zwart-wit.

Image Credit: Patryk Kosmider, Shutterstock

Kun je zien of iemand je in de gaten houdt met een deurbelcamera?

Er is geen manier om met zekerheid te zeggen of iemand u in de gaten houdt via een deurbelcamera, maar er zijn enkele dingen waar u op kunt letten die erop wijzen dat iemand uw bewegingen in de gaten houdt.

Als de camera is gemonteerd op een plek die niet logisch is voor het beoogde doel, kan dat een teken zijn dat iemand hem om andere redenen heeft geïnstalleerd. Als de camera bijvoorbeeld in een vreemde hoek is gemonteerd of op een plek met vrij zicht op uw huis maar niet op de deur, kan dat een teken zijn dat iemand hem gebruikt om u te bespioneren.

Wat bepaalt het bereik van een deurbelcamera?

Twee factoren bepalen hoe ver een deurbelcamera kan kijken: het gezichtsveld en de resolutie. Het gezichtsveld is de hoek waaronder de camera kan kijken. De resolutie is het aantal pixels waaruit het beeld bestaat.

Hoe hoger de resolutie, hoe meer details u in het beeld zult kunnen zien. Een 720p deurbelcamera zal bijvoorbeeld een duidelijker beeld geven dan een 640×480 VGA camera. De resolutie van het beeld kan echter niet groot zijn als de persoon zich ver van de camera bevindt. Een persoon die aan het einde van uw oprit staat, kan bijvoorbeeld niet erg duidelijk op de camera worden vastgelegd.

Het is nuttig om ze te vergelijken met andere beveiligingscamera's om beter te begrijpen hoe ver deurbelcamera's kunnen kijken. Kogelcamera's hebben bijvoorbeeld een veel kleiner gezichtsveld, meestal tussen 30-60 graden. Dat betekent dat ze niet zo'n groot gebied kunnen vastleggen als deurbelcamera's. Ze hebben echter vaak een groter bereik om verder in de verte te kijken.

Ook dome-camera's hebben een groter gezichtsveld dan bullet-camera's. Maar ze zijn niet zo duidelijk op afstand en hebben mogelijk een kleiner bereik.

Image Credit: RightFramePhotoVideo, Shutterstock

Hoe verschilt een 90-graden gezichtsveld van een 180-graden gezichtsveld?

Een gezichtsveld van 90 graden betekent dat de camera een gebied van 90 graden breed kan zien. Het is dus half zo breed als een gezichtsveld van 180 graden. Bij 90 graden kan een camera alleen dingen zien in zijn rechte lijn. Aan de andere kant kan de camera met een gezichtsveld van 180 graden dingen zien die zich aan de zijkant bevinden. Een camera van 90 graden kan bijvoorbeeld iemand zien die naar uw voordeur loopt. Het is echterkan iemand die langs je huis loopt niet vastleggen. Een 180-graden camera kan beide zien. Daarom is het de standaard voor de meeste deurbelcamera's.

Hoe plaatst u uw deurbelcamera?

De juiste plaatsing van uw deurbelcamera is om verschillende redenen essentieel. Ten eerste wilt u zien wie er voor uw deur staat voordat u de deur opent. Bovendien moet de camera vrij zicht hebben om de videobeelden correct op te nemen.

De beste positie voor uw deurbelcamera hangt af van de volgende factoren:

  • Tuinindeling: Als u een grote tuin of erf hebt, kunt u overwegen de camera bij de poort of het hek te plaatsen. Zo kunt u goed zien wie er op uw terrein komt.
  • Deurhoogte: Bij hogere deuren moet de camera hoger worden geplaatst, bijvoorbeeld bij een stormdeur voor de hoofdingang.
  • Zonlicht : Plaats de camera niet in direct zonlicht, anders kunt u het scherm niet goed zien als er iemand voor de deur staat.
  • Afstand tussen de straat en de deur: Hoe ver weg is de straat van uw deur? Als het een lange afstand is, plaats de camera dan dichter bij uw woning om te zien wie er aankomt.

Als u een Ring camera heeft, plaats deze dan 1,2 meter boven de grond. Alles boven deze hoogte kan resulteren in een vervormd beeld.

Wat de hoek betreft, richten de meeste mensen hun camera rechtstreeks op de deur. U kunt echter met de hoek spelen om het beste beeld voor uw woning te vinden.

Als de camera een gezichtsveld van 180 graden heeft, ziet hij 1-10 meter naar buiten. Sommige camera's zijn ook gevoeliger voor een bepaald soort beweging, zoals horizontale beweging. In dat geval kunt u het beste experimenteren met de plaatsing totdat u de perfecte plek vindt.

Wanneer u een deurbelcamera plaatst, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u geen inbreuk maakt op het eigendom van uw buren. Als u bijvoorbeeld in een geschakelde woning woont, zorg er dan voor dat uw camera hoog genoeg is geplaatst om geen zicht te hebben op het raam van uw buurman.

Afbeelding: James Yarema, Unsplash

Wat is de beste zichtafstand voor een deurbelcamera?

Doorgaans is de beste zichtafstand voor een deurbelcamera ongeveer 10-15 voet. Dit geeft u een duidelijk zicht op de persoon aan uw deur, terwijl u ook een breed genoeg gezichtsveld hebt om hen te identificeren. Als u een grote ingang of portiek hebt, kunt u een camera met een langere zichtafstand overwegen.

U kunt ook kiezen voor een grotere afstand of een breder gezichtsveld als u pakketten voor uw deur wilt zien of huisdieren in uw tuin in de gaten wilt houden. Controleer altijd de plaatselijke voorschriften voordat u een beveiligingscamera op uw terrein installeert. Sommige gebieden staan geen camera's toe op specifieke locaties, zoals in de buurt van ramen. Het kan zijn dat u een boete moet betalen en de camera moet weghalen als deze niet aan de voorschriften voldoet.

Welke andere functies moet u zoeken in een deurbelcamera?

Naast de afstand die een deurbelcamera kan zien, moet u ook rekening houden met andere kenmerken wanneer u een camera voor uw huis koopt. Hier zijn er enkele van:

Bewegingsdetectie

Sommige camera's hebben een bewegingssensor die wordt geactiveerd wanneer iemand uw terrein betreedt. De sensor kan worden ingesteld om video op te nemen of een foto te maken, of beide.

Wanneer de sensor wordt geactiveerd, ontvangt u een melding op uw telefoon of tablet. Vervolgens kunt u de videobeelden of foto bekijken om te zien wie er voor uw deur staat.

Spreker

Met camera's met luidsprekers kunt u praten met de persoon aan uw deur, zelfs als u niet thuis bent. Dat kan handig zijn als u een inbreker wilt afschrikken of een notaris wilt zeggen dat hij weg moet gaan.

Nachtzicht

Als u uw portiekverlichting 's nachts uit laat, kunt u toch zien wie er voor uw deur staat met een deurbelcamera met nachtzicht. De camera gebruikt infrarood licht om de persoon of het voorwerp in zijn gezichtsveld te verlichten.

Laatste gedachten

Kortom, deurbelcamera's kunnen 5-50 meter voorbij de voordeur kijken, wat nuttig kan zijn voor huiseigenaren. U moet de camera zo plaatsen dat u een duidelijk zicht hebt op uw voordeur en de omgeving.

U kunt het beste de plaatselijke wetgeving controleren om er zeker van te zijn dat u geen regels overtreedt door de camera zo te plaatsen dat u volledig zicht hebt op de straat of de nabijgelegen huizen. Koop bovendien een deurbelcamera met een hogere resolutie om een duidelijk beeld te krijgen.

Bronnen

  • //homesecuritycity.com/431-2/
  • //www.safewise.com/faq/how-do-doorbell-cameras-work/
  • //support.ring.com/hc/nl-gb/artikelen/115002548086-Proper-positioning-for-your-Ring-Video-Doorbell-1st-Generation-
  • //support.ring.com/hc/nl-us/artikelen/360022650691-Motion-Detection-in-Ring-Batterij-Devices

Uitgelichte afbeelding: Forgem, Shutterstock

Scroll naar boven