Als u in Pennsylvania woont, zal het u misschien verbazen dat er verschillende eendenrassen zijn die u in uw plaatselijke vijver of meer kunt aantreffen. Het kan leuk zijn om ze op te sporen, want vele zijn heel aantrekkelijk. Als u een vogelaar bent, blijf dan lezen, want we zetten verschillende veel voorkomende rassen in de Keystone State op een rijtje.

De 10 eendenrassen in Pennsylvania

Dabbling Eenden

1. Wilde eend

Afbeelding: pixel2013, Pixabay

Mannetjes Heldergroen hoofd, roodbruine borst, zwarte stuit.
Vrouwtjes Gevlekt bruin
Bereik In heel Pennsylvania

De wilde eend is een van de meest voorkomende eenden in Pennsylvania en een groot deel van de Verenigde Staten, deels vanwege zijn comfort in de buurt van mensen. Je ziet deze eenden vaak bij plaatselijke parken, vijvers en zelfs zwembaden. Het mannetje heeft een felgroene kop, waardoor hij gemakkelijk te onderscheiden is van andere rassen. De vrouwtjes zijn niet zo kleurrijk en hebben meestal een gevlekt bruin uiterlijk.

2. Wilde eend

Afbeelding: JamesDeMers, Pixabay

Mannetjes Verfijnd en decoratief verenkleed, rode ogen, bruine borst.
Vrouwtjes Witte traanvormige ooglap, blauwe kleur op de vleugels.
Bereik In heel Pennsylvania

De boomeend is een ras dat je overal in Pennsylvania kunt vinden, en het is een favoriet onder vogelaars vanwege zijn decoratieve verenkleed en rode ogen. De mannetjes hebben kleurrijke koppen, maar de vrouwtjes hebben blauwe veren op hun vleugels en een witte traanvlek rond hun ogen. Als ze nog groeien, eten ze ongewervelde dieren, maar als ze volwassen zijn, schakelen ze over op het eten van planten.

3. Amerikaanse zwarte eend

Image Credit: Paul Reeves Photography, Shutterstock

Mannetjes Donkerbruin lichaam, lichtbruine kop, gele snavel.
Vrouwtjes Donkerbruin lichaam, lichtbruine kop, olijfgroene snavel.
Bereik In heel Pennsylvania

De Amerikaanse zwarte eend is een ras dat je overal in Pennsylvania kunt vinden, maar hij wordt niet gezien in het grootste deel van het land, omdat hij liever in het noorden blijft. Veel mensen hebben moeite om deze eenden te herkennen omdat zijn naam niet zo beschrijvend is - ze zijn niet zwart, maar in plaats daarvan hebben ze donkerbruine lichamen met een zichtbare iriserende rechthoek op de vleugels als ze vliegen. Zoek deze vogels bij vijvers metveel vegetatie rondom.

4. Amerikaanse smient

Image Credit: bryanhanson1956, Pixabay

Mannetjes Bruin lichaam, groene streep achter de ogen
Vrouwtjes Bruin lichaam, grijze kop
Bereik Zuidoost Pennsylvania

Amerikaanse smienten zijn compacte eenden die graag in groepen bijeenkomen. De mannetjes hebben een groene streep achter hun ogen waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn. Helaas kun je ze in het grootste deel van de staat alleen zien als ze migreren, maar als je in het zuidoosten van Pennsylvania woont, kun je ze vangen waar ze in de winter blijven.

5. Blauwvleugeltaling

Image Credit: James W. Thompson, Shutterstock

Mannetjes Zwarte snavel, witte streep voor de ogen, bruin lichaam met zwarte vlekken.
Vrouwtjes Bruin lichaam, vage streep door het oog
Bereik Western Pennsylvania

De Blauwvleugeltaling is een eend die u waarschijnlijk alleen in Pennsylvania zult zien tijdens het broedseizoen in het westen van de staat. Alle anderen zullen moeten hopen een glimp op te vangen als hij doortrekt. De mannelijke eenden zijn gemakkelijk te herkennen door de witte streep voor de ogen. Deze eenden geven de voorkeur aan een waterrijk gebied met veel open ruimte.

Duikende eenden

6. Sperwer

Image Credit: bryanhanson1956, Pixabay

Mannetjes Grote zwarte kuif met een grote witte vlek aan elke kant en gele ogen
Vrouwtjes Donkerbruin lichaam, donkere ogen, een lichtgekleurde kuif die op een mohawk lijkt.
Bereik In heel Pennsylvania

De Hooded Merganser is een duikeend die je overal in Pennsylvania kunt vinden. Het mannetje heeft een zwarte kop met een grote zwarte kuif en een witte vlek aan weerszijden. Hij springt zeker in het oog als je hem ziet zwemmen of duiken naar voedsel. De vrouwtjes zijn niet zo kleurrijk, maar hebben een unieke kuif die sterk lijkt op een mohawk en net zo opvallend is. Dit is een kleine eend die ongeveer de grootte heeft vaneen kraai, en hij gebruikt zijn dunne, gekartelde snavel om insecten, rivierkreeften en kleine vissen te eten.

7. Sperwer

Afbeelding: ArtTower, Pixabay

Mannetjes Wit lichaam, oranje snavel, zwarte rug, groene kop
Vrouwtjes Grijs lichaam, bruine kop, oranje snavel
Bereik Noord Pennsylvania

De Sperwer heeft een lichtgekleurd lichaam en een oranje snavel. Het mannetje heeft een groene kop, bijna zoals een wilde eend, en een zwarte rug, en het vrouwtje paart zijn lichtgrijze lichaam aan een lichtbruine kop. Je kunt deze vogel het hele jaar door alleen in het noordelijke deel van de staat vinden. De rest van de staat kun je ze alleen zien als ze niet aan het paren zijn. Hij is iets groter dan de Hooded Merganser.

8. Ruddy Duck

Image Credit: Ondrej Prosicky, Shutterstock

Mannetjes Blauwbek, witte wang, zwarte kap
Vrouwtjes Bruin lichaam, donkere kap
Bereik In heel Pennsylvania

De Ruddy Duck is een aantrekkelijke eend die je overal in Pennsylvania kunt vinden, zolang het niet het broedseizoen is. Het mannetje heeft een blauwe snavel en witte wangen, dus hij is gemakkelijk te zien, zelfs van een afstand. Net als veel andere duikeenden is deze kleiner dan de meeste duikeenden, en hij houdt van meren en vijvers. Deze eenden zijn het gemakkelijkst te vinden 's nachts, wanneer ze het meest actief zijn.

9. Roodharige Eend

Image Credit: Tom Reichner, Shutterstock

Mannetjes Steil rood voorhoofd met gele ogen, grijs lichaam
Vrouwtjes Steil voorhoofd, gele ogen, bruin lichaam
Bereik Zuidoost en noordoost Pennsylvania

De roodkopeend is een aantrekkelijk duikend ras dat je in Pennsylvania kunt vinden in de uiterste zuidoostelijke en noordwestelijke gebieden als het geen broedseizoen is. De rest van de staat zal moeten hopen dat ze er een zien als ze tijdens de trek doorkomen.

Gerelateerd lezen: 17 Vogels met een rode kop in Noord-Amerika (met foto's)

10. Koolmees

Image Credit: Ronald Wittek, Shutterstock

Mannetjes Zwarte kop en rug, wit lichaam en wangen, gele ogen
Vrouwtjes Bruine kop, licht bruingrijs lichaam, gele ogen.
Bereik In heel Pennsylvania

De brilduiker is een eend die je alleen in Pennsylvania kunt vinden zolang het niet het broedseizoen is, want daarvoor vliegen deze eenden naar Canada. Deze vogels zijn aantrekkelijk en gemakkelijk te herkennen, vooral de mannetjes, met hun grote zwarte kop en rug met witte buik. Zelfs de vrouwtjes hebben de gele ogen waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn.

Wat is een Dabbling Eend?

Eenden vangen hun voedsel door hun kop onder water te steken. Ze eten de vegetatie en ongewervelde dieren die ze op de bodem vinden. In de winter eten ze zaden die ze op de grond vinden.

Wat is een duikeend?

Zoals de naam al doet vermoeden, duiken duikeenden volledig onder als ze op zoek zijn naar voedsel. Deze eenden zijn waarschijnlijk op zoek naar kleine vissen en ongewervelde dieren, en ze hebben meestal kleine, puntige vleugels die ideaal zijn om ze onder water voort te stuwen.

Image Credit: Janet Griffin, Shutterstock

Conclusie

Er zijn veel eenden die in Pennsylvania wonen, al is het maar voor even. De wilde eend is het gemakkelijkst te vinden, en hij houdt van mensen, dus het zal niet moeilijk zijn om een goede foto van hem te maken. Andere aantrekkelijke eenden op deze lijst zijn de wilde eend en de zaagbek.

Bronnen
  • Alles over vogels
  • De National Wildlife Federation
  • Alles over vogels
  • Alles over vogels
  • Eenden
  • Alles over vogels
  • Alles over vogels
  • Alles over vogels
  • Alles over vogels

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Scroll naar boven