Wat is de staatsvogel van Tennessee? Hoe is dat besloten?

Wist je dat elke staat in het land zijn eigen staatsvogel heeft? Het is grotendeels een symbolisch iets, maar het brengt zeker interessante verhalen met zich mee.

Dus, waarom is de staatsvogel van Tennessee de noordelijke spotlijster, en hoe is die gekozen? We duiken hier in alles wat je moet weten.

Wat is de staatsvogel van Tennessee?

De staatsvogel van Tennessee is de noordelijke spotlijster, die het hele jaar door voorkomt in de onderste 48 staten. Deze vogels leven ook op de Bahama's en in grote delen van Mexico.

Ze eten vooral insecten en bessen, en ze hebben een gezwollen borst op een grijs, zwart en wit lichaam. In het wild kun je verwachten dat spotvogels ongeveer 8 jaar worden, maar als ze in gevangenschap leven en vrij zijn van roofdieren, kunnen ze wel 20 jaar worden!

Hoe heeft Tennessee zijn staatsvogel gekozen?

De noordelijke spotlijster is de staatsvogel van Tennessee sinds 19 april 1933, en het ziet er niet naar uit dat dat snel zal veranderen.

Er was een staatsbreed initiatief om inwoners te informeren over vogels in de staat. Daarna hield Tennessee een staatsbrede stemming om te bepalen welke vogel de officiële staatsvogel moest worden.

De volksstemming vond plaats op 11 april 1933, en de noordelijke spotlijster won, dus nam de wetgevende macht de resolutie aan, waardoor ze slechts 8 dagen later de officiële staatsvogel werd.

Afbeelding: Hippo_Lytos, Pixabay

Leven er Spotvogels in Tennessee?

Ja! Een belangrijke reden waarom de noordelijke spotvogel de staatsvogel van Tennessee is, is dat hij het hele jaar door in de staat verblijft. Niet alleen zijn er veel noordelijke spotvogels die de staat nooit verlaten, maar tijdens de wintermaanden trekken veel noordelijke spotvogels uit noordelijke streken naar het warmere weer in Tennessee.

Dus ja, je kunt noordelijke spotvogels vinden in Tennessee, en het maakt niet uit in welke tijd van het jaar je naar de staat komt om ze te zoeken.

Heeft Tennessee een andere staatsvogel?

Terwijl de noordelijke spotlijster de officiële staatsvogel van Tennessee is, is een andere vogel waar je misschien over hoort de bobwhite kwartel.

Terwijl de noordelijke spotlijster de officiële staatsvogel is, is de bobwhite kwartel de officiële staatswildvogel. Een mooi onderscheid dat Tennessee tot 1987 niet eens de moeite nam om te maken.

De bobwhite kwartel, ook bekend als de patrijs, leeft bijna uitsluitend aan de oostkant van de Verenigde Staten, hoewel je ze ook kunt vinden op de Bahama's en langs de oostkust van Mexico.

Afbeelding: Bishnu Sarangi, Pixabay

Related Read: 30 veel voorkomende achtertuinvogels in Tennessee (met foto's)

Conclusie

Hoewel het misschien niet lijkt alsof het veel betekent, is het hebben van een officiële staatsvogel een geweldige manier om mensen bewust te maken van de verschillende ecologische effecten die vogels hebben op onze lokale omgevingen. Daarom heeft elke staat in het land een officiële staatsvogel, en het is een leuke activiteit om je te verdiepen in de verschillende staatsvogels voor elke staat en waarom de staat ze heeft uitgekozen.

Onderzoek Links
  • //en.wikipedia.org/wiki/List_of_U.S._state_birds
  • //www.tn.gov/about-tn/state-symbols.html
  • //birdfact.com/articles/state-bird-of-tennessee#:~:text=Na%20dit%20educatieve%20initiatief%2C%20de,vogel%20als%20zijn%20officiële%20aviaan.

Uitgelichte afbeelding: Steve Byland, Shutterstock

Scroll naar boven