Wat is de staatsvogel van North Dakota? Hoe is dat besloten?

De uitgestrekte landschappen van North Dakota mogen dan beroemd zijn om de kuddes wilde bizons en de badlands, maar de symbolen gaan verder dan dat. De Peace Garden State heeft een grote verscheidenheid aan vogels in zijn ecosysteem, maar geen enkele is zo representatief als de Western Meadowlark, die officieel bekend staat als de staatsvogel van North Dakota. Hoe is deze vogel de staatsvogel van North Dakota geworden? Lees verder om daar achter te komen.

Wat is een veldleeuwerik?

Een Western Meadowlark, ook bekend onder zijn wetenschappelijke naam Sturnella neglecta is lid van de Icteridae familie. Ze verblijven hoofdzakelijk het hele jaar door in het midden en westen van de Verenigde Staten, alsook in het zuidwesten van Canada tijdens de paartijd en in het grootste deel van Mexico, waar ze verblijven tijdens de periode waarin ze niet broeden.

Deze soort heeft een schitterend geel verenkleed over zijn kop en buik, met een bruinachtige rug en vleugels. Zowel hun poten als snavel zijn aanzienlijk langer dan die van de meeste andere kleine vogels, wat hun habitat van hoge graslanden aanvult zodat ze hun omgeving goed kunnen waarnemen. Ze eten een dieet van insecten die in de buurt van hun nesten, die ze op de grond bouwen, kunnen worden verzameld.

Sommigen verwarren deze soort misschien met de Eastern Meadowlark, een opvallend vergelijkbare vogel (ze zien er bijna precies hetzelfde uit) die meer in de oostelijke gebieden van Noord-Amerika leeft. De gemakkelijkste manier om de twee te onderscheiden is door hun unieke gezang.

Image Credit: jdblack, Pixabay

Waarom heeft North Dakota besloten de veldleeuwerik als staatsvogel te nemen?

De Western Meadowlark werd gekozen als de staatsvogel van North Dakota vanwege zijn populariteit en band met de staat. Het is alleen maar een bonus dat ze zulke mooie liedjes produceren. Hij deelt echter alleen zijn broedgebied met deze staat en kan naar het zuiden trekken wanneer de koudere maanden aanbreken.

In welk jaar werd de veldleeuwerik gekozen als staatsvogel van North Dakota?

Pas in 1947 werd de Western Meadowlark gekozen als de staatsvogel van North Dakota, ondanks het feit dat de staat ongeveer een halve eeuw eerder was opgericht. De vogel is te vinden in titel 54 van de North Dakota Century Code, onder sectie 54-02-06. Voor die tijd moest de Peace Garden State het echter stellen zonder een representatieve vogel in zijn boeken.

Welke staten hebben de veldleeuwerik als staatsvogel?

De Western Meadowlark is niet alleen de staatsvogel van North Dakota, hij deelt deze titel met enkele andere staten in de centrale en westelijke regio's, waaronder Oregon, Montana, Wyoming, Nebraska en Kansas.

Image Credit: jmrockeman, Pixabay

Waar kunt u de veldleeuwerik in Noord-Dakota vinden?

Als u een fervent vogelaar, natuurfotograaf of andere liefhebber bent, is de beste plaats om de staatsvogel van North Dakota te vinden in open, grasrijke gebieden zoals weiden (vandaar de naam), velden, weilanden of zelfs glooiende heuvels. Dit zijn perfecte omgevingen voor deze soort, en u kunt ze gemakkelijk herkennen door hun levendige, goudgele lichaam. Ze kunnen naar een voederhuisje komen als u zorgt voormet hun vleesetende dieet, dus meelwormen kunnen het proberen waard zijn. Succes!

Zie ook:

  • Wat is de staatsvogel van Washington?
  • Wat is de staatsvogel van Connecticut?
  • Wat is de staatsvogel van New York?

Bronnen

  • //www.allaboutbirds.org/guide/Western_Meadowlark/id

Uitgelichte afbeelding: Kerry Hargrove, Shutterstock

Scroll naar boven