Is het illegaal om een laser op je wapen te hebben? Wat je moet weten!

Met zoveel verschillende wapenwetten die van staat tot staat verschillen, is het altijd het beste om na te gaan wat je op je wapen zet voordat je het gewoon vastmaakt en er het beste van hoopt.

Maar als het om geweren en lasers gaat, is het heel eenvoudig. Het is momenteel legaal om een laser op je wapen te plaatsen in alle 50 staten... - maar dat is slechts een deel van het verhaal.

We leggen het hier allemaal uit en geven je zelfs een paar veiligheidstips voor als je dat geweldige laservizier op je wapen monteert.

Is het illegaal om een laser op je wapen te hebben?

Nee, het is momenteel niet illegaal om een laser op je pistool te hebben. De standaard laser voor een pistool heeft 5 mW vermogen, en dit is wat je op de meeste pistoollasers vindt.

Maar zelfs als je een krachtigere laser vindt om op je wapen te zetten, is dat nog steeds niet illegaal. Het is aan de fabrikanten om hun lasers goed te labelen en te verkopen, dus als zij een fout maken, is dat hun schuld, niet die van jou als consument.

Image Credit: Juergen Faelchle, Shutterstock

Zijn alle lasers legaal op wapens?

Aangezien er geen federale of staatsregels zijn voor lasers die betrekking hebben op wapens, is het ook legaal om er een laser op aan te brengen, als het wapen legaal is in de staat waar u zich bevindt.

Dat betekent echter niet dat je geen illegale dingen kunt doen met de laser als je hem eenmaal op je wapen hebt bevestigd. Je kunt de laser niet op vliegtuigen richten, en je moet alle standaard laserveiligheidstips volgen naast alle standaard pistoolveiligheidstips.

Veiligheidstips voor lasers op uw pistool

Nu je weet dat je een laser op je pistool kunt zetten, is het tijd om te leren hoe je dat veilig kunt doen. Hier zijn vijf basisveiligheidstips die je moet volgen nadat je een laser op je pistool hebt gezet.

1. Kijk niet naar de balk.

Image Credit: Cucu Andrei Adrian, Shutterstock

Bij lasers moet u nooit rechtstreeks in de straal kijken. Het duurt niet lang voordat het geconcentreerde licht uw ogen beschadigt. Als u wilt zien of de laser werkt, richt hem dan ergens op of bekijk de laser van opzij. Kijk nooit rechtstreeks in de straal.

2. Richt de straal niet op mensen

Net zoals je niet in de straal moet kijken, moet je de straal ook niet op andere mensen richten. Hoewel je misschien niet probeert in hun oog te mikken, is het te gemakkelijk om hem per ongeluk te hoog te zetten en hen te verwonden. Een laser is misschien leuk, maar het is geen speelgoed en je moet er verantwoordelijk mee omgaan.

3. Kijk niet naar een laser door een telescoop.

Image Credit: nepool, Shutterstock

Kijkers vergroten de intensiteit van het licht, en het licht van een laser is al intens. Er is niet veel voor nodig om je oog ernstig te beschadigen als je er door een kijker naar kijkt. Als je een laser ziet als je door een kijker kijkt, bescherm dan je ogen door meteen ergens anders naar te kijken.

4. Blijf uit de buurt van kinderen

Hoewel lasers leuk zijn voor iedereen, zijn kinderen niet bepaald de meest verantwoordelijke. Het is aan de volwassenen om ervoor te zorgen dat kinderen lasers alleen onder direct toezicht van een volwassene gebruiken, en de volwassene moet ervoor zorgen dat het kind veilig blijft wanneer het de laser gebruikt.

5. Koop de juiste laser

Image Credit: OlTarakanov, Shutterstock

Het kan verleidelijk zijn om te proberen de krachtigste laser op de markt te vinden om op je pistool te zetten. Maar de waarheid is dat een krachtigere laser je geen betere schutter maakt, en dat de standaardlasers meer dan genoeg zijn voor een pistool.

Gebruik een laser met het juiste vermogen voor uw wapen, en het is veel minder waarschijnlijk dat iemand gewond raakt als er een ongeluk met de laser gebeurt.

Conclusie

Hoewel er veel regels over wapens kunnen zijn en die regels en wetten van plaats tot plaats kunnen veranderen, is het wat lasers en wapens betreft vrij eenvoudig. Zolang je al het andere met je wapen in orde hebt, is er geen reden waarom je geen laservizier kunt toevoegen voor nog meer functionaliteit.

Begin dus met winkelen en plan dan een tripje naar de schietbaan om uw nieuwe laser te bekijken voordat u hem echt moet gebruiken!

Uitgelichte afbeelding: SD-Pictures, Pixabay

Scroll naar boven