30 algemene tuinvogels in Pennsylvania (met foto's)

Als u een vogelliefhebber bent, kan het nuttig zijn om te weten wat voor vogels er in uw omgeving voorkomen. Elke staat heeft een andere variëteit aan vogels, en Pennsylvania is daarop geen uitzondering. In Pennsylvania komen meer dan 400 vogels voor, waarvan er verschillende het hele jaar door te vinden zijn. Blijf lezen, want we zetten 30 van de populairste soorten achtertuinvogels uit Pennsylvania op een rij.

De 30 meest voorkomende tuinvogels in Pennsylvania

Pennsylvania Zangvogels

1. Blauwe Gaai

Image Credit: Scottslm, Pixabay

Lichaamslengte: 8.5-12 inches
Onderscheidende kenmerken: Blauwe kleur, intelligentie

De blauwe gaai is een grote zangvogel die je bijna overal in het oosten van de Verenigde Staten kunt vinden, ook in Pennsylvania. Hij is meestal blauw met een witte buik en borst en zwarte accenten op het gezicht, de vleugels en de staart. Deze vogels vormen een hechte band met hun familieleden, en ze houden van pinda's, zonnebloempitten en vet.

2. Rouwduif

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Lichaamslengte: 12 inch
Onderscheidende kenmerken: Zachte roep, lichte kleur

De rouwduif is een vogel die je bijna overal in de Verenigde Staten kunt vinden, en hij is overvloedig aanwezig in Pennsylvania. Hij heeft een zacht en langgerekt lied dat klinkt als een klaagzang, waar hij waarschijnlijk zijn naam aan te danken heeft. Het is een foeragerende grondvogel die snel zaden oppikt en ze opslaat in een interne buidel. Als de buidel vol is, vliegt hij weg om ze veilig te verteren. Terwijl hij echter op deis de rouwduif bijzonder kwetsbaar voor katten.

3. Amerikaanse kraai

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Lichaamslengte: 16-18 inches
Onderscheidende kenmerken: Groot formaat, zwarte kleur, luide roep

De Amerikaanse kraai is een van de gemakkelijkste vogels om te vinden en te identificeren in Pennsylvania en het grootste deel van de Verenigde Staten. Hij is extreem groot, wordt vaak meer dan 17 centimeter, en heeft een gemakkelijk te herkennen roep. Het zijn intelligente vogels die zich aan veel verschillende omgevingen kunnen aanpassen, maar ze beschadigen ook planten, dus veel boeren beschouwen ze als ongedierte.

4. Amerikaanse Goudvink

Image Credit: milesmoody, Pixabay

Lichaamslengte: 4,3-5,1 inch
Onderscheidende kenmerken: Helder geel, zwart voorhoofd, witte accenten

De Amerikaanse distelvink is gemakkelijk te vinden in Pennsylvania en een groot deel van de Verenigde Staten. Het is een vrij kleine vogel die felgeel gekleurd kan zijn, vooral bij het broedende mannetje. De punten van de vleugels en de staart zijn zwart met witte accenten, en hoewel er in de zomer een paar gele vogels zijn, zijn dit de enige die de winter doorkomen.

5. Kuifmees

Image Credit: MikeGoad, Pixabay

Lichaamslengte: 5.5-6.3 inches
Onderscheidende kenmerken: Hoge zilverkleurige kuif

De kuifmees is een kleine zangvogel die je in Pennsylvania bij veel verschillende vogelvoederhuisjes kunt vinden. Ze verblijven het liefst op hoogtes onder de 2.000 voet en reizen vaak samen met mezen.

6. Europese Spreeuw

Image Credit: arjma, Shutterstock

Lichaamslengte: 7,9-9,1 inch
Onderscheidende kenmerken: Paarsgroene highlights

De Europese spreeuw dankt zijn naam aan de manier waarop hij er tijdens de vlucht uitziet. Door hun korte vleugels lijken ze van onderaf op een vierpuntige ster. Ze zijn vrij groot, met een spanwijdte van meer dan een meter. Ze leven graag in de buurt van menselijke nederzettingen, en je vindt ze meestal zittend op elektriciteitsdraden.

7. Witborsttapuit

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Lichaamslengte: 5-6,1 inch
Onderscheidende kenmerken: Witte borst, blauw lichaam

De White-Breasted Nuthatch is een vogel zonder nek met een lange, puntige snavel. Hij heeft blauwe veren over zijn rug, waardoor onervaren kijkers kunnen denken dat het een Blauwe Gaai is. Hij heeft echter ook roestige vlekken bij zijn staart die je van onderaf kunt zien. Je kunt ze overal in Pennsylvania vinden, hangend rond volwassen bomen zoals esdoorn of eik.

8. Grauwe Katvogel

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Lichaamslengte: 7-8,5 inch
Onderscheidende kenmerken: Effen grijs lichaam

De Grauwe Katvogel heeft een effen grijs lichaam zonder onderscheidende kenmerken behalve een kleine zwarte kap. Hij heeft een lange staart die hij graag naar beneden houdt, waardoor hij er gebocheld uitziet. Het is een geheimzinnige vogel die niet graag in open gebieden vliegt.

9. Junco met donkere ogen

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Lichaamslengte: 4,5-5,5 inch
Onderscheidende kenmerken: Effen grijs lichaam

Pennsylvania is een van de weinige staten waar de donkeroogjunco een permanente inwoner is. Ze leven graag in dichte bossen in sparren- en dennenbomen. Ze krijgen het grootste deel van hun voedsel al hoppend op de grond en schrapend in bladafval om insecten en zaden te vinden.

10. Grackle

Image Credit: GeorgiaLens, Pixabay

Lichaamslengte: 11-13 inches
Onderscheidende kenmerken: Groot formaat, lange benen

De Common Grackle is een grote vogel die je het hele jaar door in Pennsylvania kunt vinden. Deze vogels komen vaak naar vogelvoeders en zullen andere vogels uit de weg duwen. Maar ze brengen liever tijd door op de grond, dus zullen ze meestal kleinere vogels toestaan om bij hangende voederbakken te blijven zodat het zaad naar beneden valt.

11. Zwartkopklauwier

Image Credit: Laura Ganz, Pexels

Lichaamslengte: 6.3-8.3 inches
Onderscheidende kenmerken: Zwarte kap en keel

De Black-Capped Chickadee is een populaire zangvogel in Pennsylvania, en hij is bijna overal gemakkelijk te vinden. Deze vogels leven graag aan de rand van het bos waar het gemakkelijk is om te jagen, en ze zijn gemeenschappelijk, dus hebben ze de neiging om in grote groepen te leven.

12. Carolina Chickadee

Image Credit: Ami Parikh, Shutterstock

Lichaamslengte: 4,25 inch
Onderscheidende kenmerken: Klein formaat, bolvormig lichaam, zwarte dop

De Carolina Chickadee lijkt sprekend op de Black-Capped Chickadee met zijn zwarte kap, maar is veel kleiner. Het zijn uiterst nieuwsgierige vogels die je vaak aantreft in parken met grote bomen.

13. Oostelijke Bluebird

Image Credit: Steve Byland, Shutterstock

Lichaamslengte: 9,8-12,6 inch
Onderscheidende kenmerken: Blauwe rug en een grote buik

De Eastern Bluebird is een leuke vogel om te vinden als je in Pennsylvania vogels gaat kijken, want hij is zeer aantrekkelijk met zijn blauwe rug en dikke lijf. Hij kan ook een roestige of baksteenrode kleur hebben op de keel en borst. Deze vogels zitten graag op palen in de open lucht, dus het is gemakkelijk om ze op een boerderij te vinden.

14. Geelborst

Image Credit: Canadian Nature Visions, Pixabay

Lichaamslengte: 4,3-5,1 inch
Onderscheidende kenmerken: Helder geel lichaam en zwart masker

De Geelborst is een kleine maar kleurrijke zangvogel. Hij heeft een felgele buik, en de mannetjes hebben een zwart masker. De veren op de rug en de staart hebben ook een gele tint, en de staart is vrij lang. Je vindt deze vogels in open gebieden met veel dikke, laagliggende vegetatie.

15. Boerenzwaluw

Image Credit: Elsemargriet, Pixabay

Lichaamslengte: 5.9-7.5 inches
Onderscheidende kenmerken: Diepblauwe en roestrode kleuren

De boerenzwaluw is de meest verspreide zwaluwsoort ter wereld. Hij heeft een diepblauwe rug en kop met een roestrode borst en buik. De staart is lang en gevorkt, en deze vogels voeden zich graag terwijl ze vliegen en vangen insecten in de lucht. Het zijn behendige vliegers die snel kunnen draaien en duiken, en je vindt ze nestelend onder bruggen en in schuren of loodsen.

16. Indigogors

Afbeelding: engalapag, Pixabay

Lichaamslengte: 4,5-5,9 inch
Onderscheidende kenmerken: Blauw mannetje, bruin vrouwtje

De Indigogors is een kleine zangvogel die in de zomer graag telefoonlijnen bezoekt, en deze vogels zullen in uw tuin komen als er distels groeien. De mannetjes hebben een helderblauwe kleur, terwijl de vrouwtjes bruin zijn, en ze eten meestal insecten, zaden en bessen.

Rode vogels in Pennsylvania

17. Kardinaal

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Lichaamslengte: 8-9,5 inch
Onderscheidende kenmerken: Helder rood mannetje

U kunt de noordelijke kardinaal overal in Pennsylvania en een groot deel van het oosten van de Verenigde Staten vinden. Het mannetje van de soort is gemakkelijk te onderscheiden door zijn felrode lichaamskleur, verhoogde kuif en een zwart gezichtsmasker. De vrouwtjes zijn iets kleiner en zijn niet zo fel gekleurd, maar de kardinalen behoren tot de weinige zangvogels met vrouwelijke zangers. Deze vogels migreren niet, dus u zult in staat zijn om te vindenals je eenmaal een nest hebt gevonden, en ze eten voornamelijk onkruidzaden, granen en fruit.

18. Robin

Image Credit: DSlight_photography, Shutterstock

Lichaamslengte: 4.5-6 inches
Onderscheidende kenmerken: Oranje kist

Je kunt het Roodborstje bijna overal in de Verenigde Staten vinden, ook in Pennsylvania. Deze vogels eten graag regenwormen, en je kunt ze in de zomer na een regenbui op de grond vinden. Veel mensen beginnen deze vogels in het voorjaar op te merken, maar ze zijn er het hele jaar door. In de koudere seizoenen brengen ze meer tijd door in de bomen.

19. Huisvink

Image Credit: Jeff Caverly, Shutterstock

Lichaamslengte: 6 inches
Onderscheidende kenmerken: Rode kist

De huisvink is een roodborstige vogel die je gemakkelijk kunt vinden in Pennsylvania. De mannetjes kunnen ook een rode kuif, keel en stuit hebben. Deze vogels kunnen zich goed aanpassen aan het stadsleven, en de beste plaats om ze te vinden is in een gebied met veel gebouwen en gazons.

20. Roodvleugelige merel

Image Credit: Agami Photo Agency, Shutterstock

Lichaamslengte: 6,7-9,4 inch
Onderscheidende kenmerken: Zwart lichaam met rode en gele tekening op de vleugels

Een van de aantrekkelijkere vogels die je in Pennsylvania kunt vinden is de Red-Winged Blackbird. Het mannetje van deze soort heeft een zwart lichaam met een rode schoudervlek met gele versiering. Het vrouwtje heeft ook een rode schoudervlek, maar haar lichaam is bruin en wit, vergelijkbaar met de Song Sparrow. Deze vogels houden van moerassige wateren, en je kunt ze vaak vinden in waterhindernissen op golfbanen.

Bruine vogels in Pennsylvania

21. Zangmus

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Lichaamslengte: 4,5-7 inch
Onderscheidende kenmerken: Donkere strepen op een lichte borst

De zangmus is een kleine vogel die veel voorkomt in de achtertuinen van Pennsylvania, waar hij het hele jaar door leeft en broedt. Deze vogels houden van laagliggende vegetatie en boomtakken in de buurt van open plekken waar ze voedsel kunnen verzamelen. Deze vogels zijn dol op vogelvoeders, en ze zijn heel intelligent, in staat om andere vogels in de gaten te houden om te leren over gevaarlijke roofdieren.

22. Carolina Wren

Afbeelding: theSOARnet, Pixabay

Lichaamslengte: 4,9-5,5 inch
Onderscheidende kenmerken: Bruin lichaam, witte streep boven het oog

De Carolina Wren is een meestal bruine vogel met een witte keel. Deze vogels verblijven graag bij tuinen en andere vegetatie rond Pennsylvania, en je kunt ze vaak op en neer zien rennen langs boomstammen op zoek naar insecten. Het zijn luidruchtige vogels die hun gebied verdedigen door te zingen.

23. Huismus

Afbeelding: betexion, Pixabay

Lichaamslengte: 5,9-6,7 inch
Onderscheidende kenmerken: Ronde kop, zwarte slab

De huismus is een gemakkelijk te vinden vogel in Pennsylvania met een meestal bruine rug. De mannetjes hebben witte wangen met een zwart slabbetje dat je helpt ze te onderscheiden van de zangmus. Het zijn luidruchtige vogels die graag rond dakranden fladderen. Het is ook gemakkelijk ze te vinden in de buurt van parkeerplaatsen, waar ze graag op zaden en insecten jagen.

24. Witkeel-roodmus

Image Credit: Canadian Nature Visions, Pixabay

Lichaamslengte: 5.9-7.5 inches
Onderscheidende kenmerken: Zwart-wit gezicht met een gele vlek tussen het oog en de snavel.

Zoals de naam al doet vermoeden, heeft de Witkeelmus een witte keel en een opvallend gezichtspatroon met zwart-witte strepen en een gele vlek tussen de ogen en de snavel. Hij heeft een bruine rug met een lange staart, en scharrelt graag in de bladeren op zoek naar voedsel. Deze vogels houden er ook van om zich in struiken te verstoppen.

25. Sperwer

Afbeelding: magaliiee13, Pixabay

Lichaamslengte: 4.5-6 inches
Onderscheidende kenmerken: Zwarte ooglijn, bruine kap

De Chipping Sparrow is een mussoort die je gemakkelijk in Pennsylvania kunt vinden. Je kunt deze vogel gemakkelijk herkennen aan de zwarte streep die van de voorkant naar de achterkant van de kop dwars door het oog loopt. Deze vogels hebben ook een donkerbruine kap, en je vindt ze etend op de grond en dekking zoekend in struiken en bosjes.

Related Read: Waarom kunnen vogels op elektriciteitskabels zitten? Kunnen ze dat allemaal?

26. Huiskoning

Afbeelding: ronin2435, Pixabay

Lichaamslengte: 4,3-5,1 inch
Onderscheidende kenmerken: Effen bruine kleur

Het huiskoninkje is een van de meest voorkomende vogels in Pennsylvania, maar ook een van de flauwste, zonder opvallende onderscheidende kenmerken. Het is een gewone bruine vogel met een korte staart, die je in de zomer gemakkelijk kunt vinden als hij energiek door je tuin hopt en vliegt. In de winter zie je hem ook, maar niet zo vaak.

Pennsylvania spechten

27. Bonte specht

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Lichaamslengte: 5,5-7 inch
Onderscheidende kenmerken: Zwart-wit lichaam, rode vlek op de bovenkant achterhoofd

De bonte specht is de kleinste van alle Noord-Amerikaanse spechten, en hij is vrij gemakkelijk te vinden in Pennsylvania. Hij heeft een witte streep boven en onder zijn oog. Hij heeft ook een rode vlek op zijn achterhoofd, dichtbij de top.

28. Roodbuikspecht

Image Credit: Scottslm, Pixabay

Lichaamslengte: 8-9,4 inches
Onderscheidende kenmerken: Rood hoofd, grijs gezicht, roze buik

De roodbuikspecht is een populaire vogel in het oosten van de Verenigde Staten, waaronder Pennsylvania. Hij heeft een grijs gezicht met een rood verenkleed bovenop en zwart-witte streeppatronen op zijn rug. Je vindt deze vogels meestal in dichte bossen in de buurt van beken.

29. Noordse flikker

Image Credit: Scottslm, Pixabay

Lichaamslengte: 11-14 inches
Onderscheidende kenmerken: Lange snavel, zwarte slab, gevlekte buik.

De Northern Flicker is een grote specht die je in Pennsylvania kunt vinden. Hij is gemakkelijk van een afstand te herkennen aan zijn gevlekte buik, die heel anders is dan veel andere vogels. Hij heeft ook een lange snavel en een felrode nek. De onderkant van de vleugels is ook geel getint. Deze vogels brengen het grootste deel van hun tijd op de grond door en zoeken graag open plekken in de buurt van bomen.

30. Harige specht

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Lichaamslengte: 8.52-9.25 inches
Onderscheidende kenmerken: Zwarte vleugels met witte vlekken, rode vlek op de kop

De harige specht lijkt op de bonte specht maar is iets groter. Deze vogel heeft zwarte vleugels met witte vlekken, het gezicht heeft een witte streep boven en onder het oog, en er is een witte vlek op de kop. Deze vogels verblijven graag langs hoofdtakken, en ze kunnen ook voedsel zoeken in omgevallen boomstammen of op de grond.

Gerelateerd lezen: 30 algemene tuinvogels in Tennessee (met foto's)

Conclusie

Er zijn heel wat vogels in Pennsylvania die gemakkelijk te vinden zijn in uw achtertuin. Hoewel de spechten vervelend kunnen worden, zijn de meeste andere vogels aangename bezoekers, en u kunt ze vaker op bezoek krijgen door een paar vogelvoederhuisjes rond uw huis te plaatsen. Onze favorieten zijn de blauwe gaai en de kardinaal, maar we kijken ook graag naar de verschillende mussen bij het voederhuisje elke ochtend.

Bronnen

 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Levende wetenschap
 • Ebird
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Audubon
 • USA Vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels
 • Animalia
 • Alles over vogels
 • Alles over vogels

Uitgelichte afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Scroll naar boven