21 Eendenrassen in Idaho (met foto's)

Idaho is een prachtige staat met veel natuurlijke hulpbronnen en uitstekende plekken waar eenden kunnen leven zonder gestoord te worden. De fauna in Idaho is heel divers, en je kunt er zowel dabbling als diving ducks tegenkomen.

We hebben deze lijst van 21 eendenrassen in Idaho samengesteld, en we vermelden beide eendensoorten. Lees hieronder verder om er meer over te weten te komen!

De 21 meest voorkomende eendenrassen in Idaho

Eenden

1. Amerikaanse smient

Image Credit: Glenn Price, Shutterstock

Wetenschappelijke naam Mareca americana
Lengte 16-23 inches
Vleugelspan 30-36 inches
Gewicht 19-47 ons
Dieet Plantaardig

De Amerikaanse smient is een middelgrote eendensoort die je in Idaho kunt tegenkomen. Ze zitten meestal op het water en hebben hun kop naar beneden getrokken, zodat het lijkt alsof ze geen nek hebben. Broedende mannetjes hebben een groene streep achter hun ogen en een witte streep op hun kop. Hun lichaam is kaneelkleurig, met daaronder zwarte veren.

Niet-broedende mannetjes en vrouwtjes zijn grijsbruin en hebben een donkere vlek rond hun ogen. Je vindt ze bij meren, rivieren en andere gebieden met water. Deze eenden voeden zich gewoonlijk met planten, zowel op het land als in het water.

2. Noordelijke pijlstaart

Image Credit: Takashi_Yanagisawa, Pixabay

Wetenschappelijke naam Anas acuta
Lengte 20-30 inches
Vleugelspan 34 inches
Gewicht 17-51 ons
Dieet Zaden, waterplanten, wormen, insecten, granen

De Northern Pintail is een groter eendenras dat je in Idaho kunt vinden. Deze eenden zien er elegant en verfijnd uit door hun lange nek en slanke profiel. Ze hebben lange, puntige staarten die het langst zijn bij broedende mannetjes. Broedende mannetjes vallen ook op door hun witte borsten en een witte lijn op hun nek en kop.

Noordelijke pijlstaarten voeden zich gewoonlijk met insecten, waterplanten en zaden. Je kunt deze soort tegenkomen bij waterrijke gebieden zoals meren, vijvers en baaien, hoewel je ze ook kunt zien in graslanden en shortgrass prairies.

3. Krakeend

Image Credit: Psubraty, Pixabay

Wetenschappelijke naam Mareca strepera
Lengte 18-22 inches
Vleugelspan 33 inches
Gewicht 17-35 ons
Dieet Waterplanten

De krakeend is een middelgroot eendenras dat u kunt vinden in de buurt van wetlands en graslanden in Idaho. De mannelijke vertegenwoordigers van deze soort hebben een grijs/bruin/zwarte tekening, terwijl de vrouwtjes lijken op wilde eenden. Deze eigenzinnige eenden voeden zich met waterplanten, en ze stelen vaak voedsel van andere eendensoorten.

Hoewel krakeenden scharreleenden zijn, kunnen ze toch onder water duiken om voedsel te vinden. Krakeenden zijn monogaam, ze hebben dus maar één partner, en ze beginnen na het eerste levensjaar te broeden.

4. Wilde eend

Afbeelding: Capri23auto, Pixabay

Wetenschappelijke naam Anas platyrhynchos
Lengte 20-26 inches
Vleugelspan 32-37 inches
Gewicht 35-46 ons
Dieet Waterplanten

De wilde eend is een grote eendensoort met een lang lichaam, een afgeronde kop en een platte snavel. Mannetjes vallen op door hun felgele snavel en groene kop, terwijl vrouwtjes en jongen bruin zijn met een oranje snavel. Ook hebben zowel mannetjes als vrouwtjes een blauwe vlek op hun vleugels waardoor ze opvallen.

Deze eenden voeden zich in het water en richten zich naar voren om waterplanten te bereiken. Ze leven in elk soort waterrijk gebied, en je kunt ze zien op rivieren, meren en andere kusthabitats.

5. Blauwvleugeltaling

Afbeelding: JackBulmer, Pixabay

Wetenschappelijke naam Spatelschijven
Lengte 14-16 inches
Vleugelspan 22-24 inches
Gewicht 8-19 ons
Dieet Planten, insecten

De Blauwvleugeltaling is een andere vogel die veel voorkomt in Idaho. Deze eenden leven in wetlands en vijvers in heel Noord-Amerika. Het zijn trekvogels, en veel eenden van deze soort gaan naar Zuid-Amerika om daar te overwinteren. Broedende mannetjes hebben een bruin lichaam, zoutblauwe kop en een witte streep achter de snavel. Vrouwtjes en niet-broedende mannetjes hebben een bruin patroon. Deze vogels onthullen een blauwe vlek op hunde bovenste vleugelsectie tijdens het vliegen.

6. Slobeend

Image Credit: MabelAmber, Pixabay

Wetenschappelijke naam Spatula clypeata
Lengte 17-20 inches
Vleugelspan 27-33 inches
Gewicht 14-29 ons
Dieet Ongewervelde waterdieren, schaaldieren, zaden

De noordelijke slobeend is een uniek eendenras dat zich onderscheidt door zijn grote lepelachtige snavel. Broedende mannetjes zijn wit op de borst, groen op de kop, roestkleurig op de flanken en hebben blauwe ondervleugels. Onvolwassen eenden en vrouwtjes zijn bruinachtig, met een poederachtig blauw op hun ondervleugels. Deze eenden zitten vaak met hun kop in ondiepe waterrijke gebieden op zoek naar voedsel. U kunt ze vindenbij kustmoerassen, rijstvelden, ondergelopen velden en grasland.

7. Wilde eend

Afbeelding: JamesDeMers, Pixabay

Wetenschappelijke naam Aix sponsa
Lengte 18-21 inches
Vleugelspan 26-28 inches
Gewicht 16-30 ons
Dieet Plantaardig materiaal, zaden, noten

De boomeend is echt een fascinerende soort waarvan het uiterlijk u zal verbazen. Mannetjes hebben een groene kop met witte strepen en een kastanjebruine borst. Vrouwtjes zijn grijsbruin met gespikkelde, witte borstkas. In tegenstelling tot andere dabbling eenden nestelt deze soort in bomen.

Deze eenden komen meestal in groepen voor, en u kunt ze vinden in moerassen, beboste moerassen, kleine meren en bevervijvers. Wilde eenden eten gewoonlijk planten, zaden en noten, hoewel ze ook ongewervelde land- en waterdieren kunnen eten.

8. Kaneelgroen

Image Credit: jimsimons, Pixabay

Wetenschappelijke naam Spatula cyanoptera
Lengte 15-17 inches
Vleugelspan 21-22 inches
Gewicht 11-14 ons
Dieet Waterplanten, zaden, insecten

De kaneeltaling is een kleine eend met een roestig, levendig verenkleed bij de broedende mannetjes en een rijk bruin, lineair patroon bij de vrouwtjes. Alle volwassen exemplaren van deze soort hebben een baby-blauwe vlek wanneer ze hun vleugels openen, vergelijkbaar met slobeenden en andere wintertalingen. Hun gebruikelijke habitat is een zoetwatergebied met veel vegetatie.

Deze eenden zijn zeer algemeen in de westelijke gebieden van Noord-Amerika en Zuid-Amerika. Het dieet van de kaneeltaling bestaat uit waterplanten, zaden en insecten.

9. Groenvleugeltaling

Image Credit: Paul Reeves Photography, Shutterstock

Wetenschappelijke naam Anas carolinensis
Lengte 12-15 inches
Vleugelspan 20-23 inches
Gewicht 4-17 ons
Dieet Zaden, aquatische insecten, sedges

De Groenvleugeltaling is een mooie, kleine eendensoort met een kort lichaam en een grote kop. Volwassen mannetjes hebben een grijsachtig lichaam, een kaneelkleurige kop en een groene vlek rond hun ogen. Vrouwelijke eenden zijn bruin en hebben een gele streep langs hun staart. Deze eenden voeden zich met waterinsecten, zaden en sedges, en ze tippen in ondiep water om hun prooi te bereiken. Je kunt ze vinden in ondergelopen velden en ondiepevijvers.

10. Amerikaanse zwarte eend

Image Credit: Paul Reeves Photography, Shutterstock

Wetenschappelijke naam Anas rubripes
Lengte 21-23 inches
Vleugelspan 34-47 inches
Gewicht 25-57 ons
Dieet Waterplanten, ongewervelde dieren, kleine vissen

De Amerikaanse zwarte eend staat bekend om zijn diepbruin/zwarte verenkleed en groengele snavel. De vrouwtjes zijn wat bleker dan de mannetjes, hoewel zowel de mannetjes als de vrouwtjes een blauw patroon op hun vleugels hebben. Deze eenden kantelen in plaats van te duiken, en ze vangen kleine visjes en waterplanten onder water.

Amerikaanse zwarte eenden nestelen meestal in zoute moerassen en zoet water. Ze zwermen vaak samen met andere eendensoorten, dus je kunt ze tegenkomen in de buurt van wilde eenden en krakeenden.

Duikende eenden

11. Roodborsttapuit

Afbeelding: GregSabin, Pixabay

Wetenschappelijke naam Mergus serrator
Lengte 20-25 inches
Vleugelspan 26-30 inches
Gewicht 28-47 ons
Dieet Kleine vissen

De roodborste zaagbek is een grote, langgerekte eend met een lange, dunne snavel. Broedende mannetjes hebben een rode borst en een witte nek, terwijl niet-broedende mannetjes en vrouwtjes bruingrijs zijn. Ze hebben allemaal een ruige kop, waardoor ze gemakkelijk te herkennen zijn. Deze eenden duiken onder water om kleine visjes te vangen, en ze doen dit vaak, want ze eten meer dan 15 vissen per dag. Deze eenden kiezen wetlands in de buurt van bossenof kusten als hun habitat.

12. Buffelkop

Image Credit: Harry Collins Photography, Shutterstock

Wetenschappelijke naam Bucephala albeola
Lengte 12-16 inches
Vleugelspan 21 inch
Gewicht 9-24 ons
Dieet Ongewervelde waterdieren

De Bufflehead is een andere duikeendensoort die in Idaho voorkomt. Deze eenden zijn vrij klein en hebben interessante kleurpatronen. Broedende mannetjes hebben een witte buik, zwarte rug en een witzwarte kop met groenige tinten rond hun ogen. Vrouwtjes zijn bruingrijs met witte wangen. Deze eenden duiken onder water om ongewervelde waterdieren te vangen.

Ze leven meestal in ondiepe baaien, en ze nestelen in boomholtes. In tegenstelling tot andere eenden zijn deze eenden meestal monogaam.

13. Roereend

Image Credit: purplerabbit, Pixabay

Wetenschappelijke naam Oxyura jamaicensis
Lengte 13-17 inches
Vleugelspan 22-24 inches
Gewicht 10-30 ons
Dieet Ongewervelde waterdieren

De Ruddy Duck is een klein eendenras met een lange schepvormige baby-blauwe snavel. Mannetjes hebben witte wangen en een bruin/zwart lichaam. Eerstejaars mannetjes en vrouwtjes zijn bruinachtig en hebben een streep samen met hun wangvlekken. Als ze vliegen, kun je de donkere toppen op hun vleugels opmerken. Net als veel andere duikeenden voeden deze zich ook met ongewervelde waterdieren. Ze zijn 's nachts actief en slapen gedurendeen hun typische nestplaatsen zijn meren en vijvers.

14. Canvasback

Image Credit: Jim Beers, Shutterstock

Wetenschappelijke naam Aythya valisineria
Lengte 19-22 inches
Vleugelspan 31-35 inches
Gewicht 30-56 ons
Dieet Plant knollen, zaden, mosselen

De Canvasback is een van de grotere eendensoorten met een grote kop en lange snavel. Hun kop is bruin, gevolgd door een zwarte buik en witte rug. Vrouwtjes zijn lichtbruin en hebben bruine ogen, terwijl mannetjes rode ogen hebben. Deze eenden duiken diep onder water om plantenknollen, zaden en klemmen als snack te krijgen.

Hun habitat bestaat uit meren, moerassen, vijvers en baaien. In het niet-broedseizoen kunt u ze in grote groepen samen met andere eenden zien.

15. Zwarte zee-eend

Image Credit: rock ptarmigan, Shutterstock

Wetenschappelijke naam Melanitta americana
Lengte 17-19 inches
Vleugelspan 27-28 inches
Gewicht 30-39 ons
Dieet Schelpdieren

De zwarte zee-eend, ook bekend als de Amerikaanse zee-eend, is een middelgrote vogel met een ronde kop en een korte staart. Hun verenkleed is zijdeachtig zwart, en hun snavel is half oranje en half zwart. De vrouwtjes en jongen zijn bruin met bleke wangen. Ze duiken in ondiep water om schelpdieren te vangen, wat hun voornaamste voedselbron is.

Je ziet ze in grote zwermen, meestal op meren en grote rivieren, en als ze zwemmen, pronken deze eenden graag met hun vleugels!

16. Ringhals-eend

Image Credit: leesbirdblog, Pixabay

Wetenschappelijke naam Aythya collaris
Lengte 15-18 inches
Vleugelspan 24 inches
Gewicht 17-32 ons
Dieet Aquatische vegetatie, ongewervelden, weekdieren

De Ringhals Eend heeft zijn naam te danken aan zijn interessant gevormde kop. Ze hebben een lange nek en een kort lichaam. Mannetjes zijn zwart/grijs met een wit patroon op hun snavel en vrouwtjes zijn bruin met bleke wangen, en ze hebben ook een wit patroon op de snavel. Ze worden meestal gevonden in paren of kleine zwermen, en ze voeden zich met waterplanten, ongewervelde dieren en weekdieren. Ze komen voor in kleine meren,moerassen, vijvers en zure wetlands.

17. Kuifeend

Image Credit: No-longer-here, Pixabay

Wetenschappelijke naam Aythya fuligula
Lengte 16-18 inches
Vleugelspan 7-8 inches
Gewicht 24 ons
Dieet Aquatische zaden, planten, insecten

De Kuifeend is een kleine eendensoort met een zwarte kop en een witte rug. Ze vallen op door de slappe kuif op hun kop. Vrouwtjes zijn chocoladebruin met gouden ogen en een witte vlek op de snavel. Ze voeden zich door te duiken, en ze zoeken naar waterzaden, planten en insecten. De Kuifeend slaapt meestal de hele dag, en je kunt ze in grote zwermen tegenkomen. Hun nestgelegenheidplekken zijn wetlands en zoet water.

18. Roodharige

Afbeelding: gianninalin, Pixabay

Wetenschappelijke naam Aythya americana
Lengte 16-21 inches
Vleugelspan 29-31 inches
Gewicht 22-59 ons
Dieet Waterplanten, zaden, bladeren

De roodkop is een middelgrote eend met een afgeronde kop en een baby-blauwe snavel. Ze hebben kaneelkleurige koppen en een grijs lichaam, terwijl onvolwassen dieren en vrouwtjes meestal lichtbruin zijn. Deze eenden zitten meestal in koppels met andere eenden, zoals badeenden, smienten en krakeenden.

Ze duiken om waterplanten, zaden en bladeren te bemachtigen omdat dat hun belangrijkste voedselbron is en ze komen vaak voor in waterrijke gebieden en meren. De oudste vertegenwoordiger van deze soort was 20 jaar oud.

19. Koolmees

Image Credit: Janet Griffin, Shutterstock

Wetenschappelijke naam Bucephala clangula
Lengte 5-20 inches
Vleugelspan 30-32 inches
Gewicht 21-45 ons
Dieet Krabben, garnalen, weekdieren

De brilduiker is een middelgrote eend met een grote kop en een smalle snavel. Volwassen mannetjes zijn zwart met een witte borst en een groenige kop, terwijl de vrouwtjes een bruine kop en grijze vleugels en rug hebben. Deze duikeenden leven in koppels en duiken gelijktijdig. De mannetjes vertonen zich graag als de vrouwtjes in de buurt zijn, waarbij ze zich uitstrekken om te pronken. Deze eenden nestelen in boomholten en brengen hun tijd door inZe eten meestal krabben, garnalen en weekdieren.

20. Sperwer

Afbeelding: ArtTower, Pixabay

Wetenschappelijke naam Mergus merganser
Lengte 21-27 inches
Vleugelspan 33 inches
Gewicht 31-72 ons
Dieet Vissen, ongewervelde waterdieren

De smient is een grote eend met een lang lichaam en een rechte, smalle snavel. Vrouwelijke vertegenwoordigers van de soort hebben een ruige kuif op hun kop. Mannetjes hebben een wit lichaam en een donkergroene kop, terwijl vrouwtjes en jongen een grijs lichaam en een roestkleurige kop hebben. Van de zomer tot de herfst lijkt het verenkleed van de mannetjes sterk op dat van de vrouwtjes. Tijdens de winter en de trek mengen ze zich metmet andere rassen en creëren grote kuddes.

Hun habitat bestaat uit rivieren, meren, vijvers en andere zoetwatergebieden. Ze voeden zich met vis en ongewervelde waterdieren.

21. Barrow's Goldeneye

Image Credit: Carrie Olson, Shutterstock

Wetenschappelijke naam Bucephala islandica
Lengte 16-19 inches
Vleugelspan 27-28 inches
Gewicht 37-46 ons
Dieet Ongewervelde waterdieren

De Barrow's Goldeneye heeft een vreemd gevormde kop en een kleine snavel. Volwassen mannetjes hebben een witte borst en zwart/witte vleugels. Hun ogen zijn helder geel, en de vrouwtjes zijn grijs met een gele snavel. Ze rusten en zwemmen op het water en duiken lange tijd om hun prooi te vangen. Tijdens het zwemmen kun je de mannetjes horen roepen en je kunt ze tegenkomen in meren, vijvers en bossen. Ze hebben meestalnestelen in de nesten van andere eenden, en hun eendjes zijn van jongs af aan vrij onafhankelijk.

Gerelateerd lezen: 20 Soorten Eend in Colorado (Met Foto's)

Conclusie

Zoals u kunt zien, is de eendenpopulatie in Idaho behoorlijk divers, en er leven veel unieke soorten. Onze gids zou u moeten helpen om elke eendensoort gemakkelijk te herkennen, en meer te weten te komen over hun gewoonten en levenspatronen. Als u in Idaho woont, zult u waarschijnlijk minstens één van deze rassen tegenkomen.

Bronnen
  • Alles over vogels
  • Idaho
  • Lijst van vogels in Idaho
  • Eenden

Uitgelichte afbeelding: jimsimons, Pixabay

Scroll naar boven