2 Soorten Arenden in Texas: Info, Foto's, Geschiedenis & Behoud: Info, Foto's, Geschiedenis & Behoud

Waarom zijn adelaars zo sympathiek? Nou, het is gemakkelijk om verliefd te worden op deze roofvogels omdat ze eigenschappen vertonen die meestal worden geassocieerd met leiderschap. Als symbool staan ze voor gratie, eer, moed, vastberadenheid en nog belangrijker, schoonheid. En hier is nog een gek feit: sommige religies geloven dat adelaars zo hoog kunnen vliegen dat ze "het gezicht van God hebben aangeraakt".

Type adelaars gevonden in Texas

Zeearend

Je hoeft geen fervent vogelaar te zijn, of zelfs een Amerikaan, om te weten hoe een zeearend eruit ziet. Dit woeste schepsel siert al sinds 1776 het embleem van de Verenigde Staten. Zijn gele snavel, bruine gevederde lichaam en witte kop zijn allemaal kenmerken die hem niet alleen definiëren, maar ook laten opvallen.

In het begin van de jaren vijftig realiseerde de Wildlife Conservation Service zich dat het aantal zeearenden drastisch terugliep. Aanvankelijk was de oorzaak onbekend, maar na een langdurig onderzoek werd ontdekt dat het immuunsysteem van de vogels werd aangetast door het chemische product dichloro-diphenyl-trichloroethaan, een synthetisch insecticide dat in de jaren veertig werd ontwikkeld om door insecten overgebrachte menselijke ziekten te bestrijden.de bevolking.

Voor de context is deze informatie belangrijk, want het is de reden waarom ze bijna uitstierven.

Beschrijving

De poten van de zeearend zijn geel van kleur, en hebben scherpe klauwen aan de achterkant. Het is een van die onderscheidende kenmerken die je er snel aan zullen herinneren waarom ze worden beschouwd als roofdieren in het ecosysteem.

Afbeelding: Darren Tierney, Unsplash

Een jonge zeearend ziet er niet hetzelfde uit als een uitgevlogen zeearend. Sterker nog, als je er nog nooit een hebt gezien, zul je denken dat je naar een heel andere soort kijkt.

Voordat hun vleugels en spieren zich voldoende ontwikkelen, zijn ze vaak bruin van kleur en hebben ze een paar witte markeringen onder hun borst en vleugels. Maar als ze ouder worden, zie je kleuren die we allemaal kennen: de donkerbruine snavel wordt geleidelijk geel, terwijl de staart en de kop wit worden.

Qua grootte is de vrouwelijke zeearend altijd groter in vergelijking met haar mannelijke tegenhanger, maar ze hebben beide een vergelijkbare kleur. Ze hebben doorgaans allemaal een spanwijdte van ongeveer twee meter, een gewicht van ongeveer 15 pond, en worden gemiddeld ongeveer 0,9 meter groot.

Bevolking Bereik

De zeearend komt niet alleen voor in de staat Texas, of uitsluitend in de Verenigde Staten. We hebben ook waarnemingen gehad in Canada, en in sommige delen van Mexico die dichter bij de Amerikaanse grens liggen.

Inwoners van de Mississippi en Alaska beschouwen zichzelf als bevoorrecht omdat zij het hele jaar door zeearenden kunnen zien. De rest van het land ziet ze alleen tijdens de trek of in de winter.

Het feit dat zeearenden altijd worden aangetrokken door meren is nog zo'n interessant feit waar u nota van moet nemen. Ze houden meer van vis dan wat dan ook, en daarom zult u ze waarschijnlijk zien zweven boven meren, of gewoon neergestreken op een boom in de buurt. Dat is echter in de zomer. In de winter jagen ze langs rivieren en stuwmeren, of rond onbevroren meren.

Er is een reden waarom deze vogels vaak worden bestempeld als de opportunistische roofdieren Zeearenden weten hoe ze in het wild moeten overleven, vooral als het meer waarvan ze afhankelijk zijn als voedselbron bevroren raakt. Gebruik makend van hun scherpe klauwen en scherpe zicht, jagen ze op slangen, muskusratten, eenden, en nemen ze zelfs hun toevlucht tot het eten van dode dieren. Hun aanvalsmethode is vrij eenvoudig; ze duiken op een engel af, vangen hem, en beginnen het vlees eruit te trekken.

Levensgeschiedenis

Zeearenden zijn van nature monogaam. Ze kiezen een partner, en blijven de rest van hun leven bij die partner. Natuurlijk is paren met een andere partner nog steeds mogelijk, maar alleen als de vorige partner verdwijnt of overlijdt. En om eerlijk te zijn is hun paringsproces nogal hilarisch. Het bestaat uit veel vertoon in de lucht en veel geroep.

Image Credit: Joshua J. Cotten, Unsplash

Net als elke andere vogelsoort, hebben ze een manier om hun nest te bouwen. Ten eerste moet het nest bij een waterpartij liggen. Het maakt niet uit of het zoet of zout is. Ten tweede, de bouwstenen die gebruikt worden in het bouwproces zijn stokken. Geen gras, bladeren of stenen. En ten slotte, het nest moet minstens twee meter diep en vijf meter breed zijn.

U zult ook geïnteresseerd zijn om te weten dat het nest van een zeearend een "eyry" wordt genoemd, en dat het ongeveer 900 kg weegt. Ze leggen maximaal drie eieren per jaar, en elk paar broedt ze om beurten uit. Als de ene de eieren bewaakt en warm houdt, is de andere weg, op zoek naar voedsel of meer stokken om het nest te versterken. Dat is de routine voor iets meer dan een maand, voordat de arenden...luik.

Staat van instandhouding en bescherming

In 1967 werd de zeearend op de lijst van bedreigde diersoorten geplaatst, nadat hun aantal drastisch was gedaald als gevolg van het insecticide DDT. In 1995 werd hij op de lijst van bedreigde diersoorten geplaatst, waarna hij in 2007 van de lijst werd geschrapt.

Maar er is nog steeds reden voor alarm. Want ook al zijn ze nu een soort die het minst zorgwekkend is, het zou een vergissing zijn om niet te erkennen dat ze nog steeds met verschillende bedreigingen te maken hebben. Een goed voorbeeld is de toename van de menselijke bevolking die mensen heeft gedwongen om bomen langs de kust te kappen om nieuwe huizen te bouwen. Deze praktijk heeft verschillende nesten vernietigd, adelaars gedood...voordat ze zich volledig ontwikkelen, en dwong hen te migreren.

Steenarend

Algemeen aangeduid als de "Koning der Vogels", staat de steenarend zeker bovenaan de lijst van de sterkste roofdieren op aarde. Hij is ongelooflijk snel, wendbaar en gezegend met alle eigenschappen die je zou willen zien in een roofdier dat vaak wordt beschouwd als de "deskundige jager".

Afbeelding: MOHANN, Pixabay

Steenarenden hebben liever kleine zoogdieren dan vis. Daarom duiken ze altijd op jacht naar prairiehonden, hazen, marmotten, muizen en slangen, in plaats van tijd door te brengen rond meren. Schrik ook niet als je een van hen ziet azen op een berggeit of een klein hert. Ze jagen en doden soms graag dieren die veel groter zijn dan zij.

Beschrijving

De gemiddelde grootte van de spanwijdte van een steenarend is ongeveer 7 voet. Maar dit is te verwachten omdat we ze buitengewone zweefcapaciteiten hebben zien vertonen. Men zou ook kunnen aanvoeren dat zoiets groots niet in staat is om een hogere snelheid te klokken bij het achtervolgen van een prooi, maar dat doen ze wel degelijk. Zij die getuige waren en opnamen maakten van de achtervolging van hun prooi hebben bevestigd dat ze zich met 200 mijl per uur voortbewegen op eengoede dag.

De oogstructuur van een steenarend bestaat uit kegeltjes, staafjes en niet één maar twee netvliezen. Dit vertelt je dat ze een prooi op meer dan twee mijl afstand kunnen zien.

Levensgeschiedenis

Net als hun landgenoten zijn steenarenden monogaam en bewaken ze graag hun territorium. Ze markeren territoria tot 60 vierkante mijl, zelfs als de nesten die ze hebben gebouwd dicht bij de klif liggen.

Telefoonpalen zijn ook gemeenschappelijke broedplaatsen, en ze keren vaak terug naar dezelfde nesten telkens als de vrouwtjes klaar zijn om meer eieren te leggen. En over de vrouwtjes gesproken, ze kunnen maar maximaal vier eieren per jaar leggen, en de broedtijd is maximaal 45 dagen. Het is maar dat u het weet, het parende paar broedt ook om de beurt de eieren uit.

Bevolking Bereik

Dit is niet het enige continent waar de steenarend woont. Ze komen ook veel voor in Mexico, maar niet zo veel in Europa, Noord-Afrika en Azië. Hun migratie hangt af van verschillende factoren, waaronder de geografische locatie. De steenarenden in de VS migreren zelden, maar van Canadese steenarenden is bekend dat ze in de herfst naar het zuiden trekken.

Afbeelding: RonPorter, Pixabay

Beschermingsgeschiedenis en -status

In 1962 werd de Bald Eagle Protection Act gewijzigd om ook de steenarenden op te nemen. Dit was meer een voorzorgsmaatregel, aangezien hun aantallen ook begonnen af te nemen. Aanvankelijk dachten natuurbeschermers dat dezelfde chemische stof die de steenarenden aantastte hiervoor verantwoordelijk was, totdat ze zich realiseerden dat steenarenden met een andere bedreiging te maken hadden - mensen.

Door de toename van de menselijke bevolking en de industrialisatie werden er steeds meer hoogspanningslijnen aangelegd, waardoor deze vogels werden geëlektrocuteerd. In 1970 begonnen nutsbedrijven hun lijnen aan te passen met de bedoeling het aantal steenarenden dat jaarlijks werd geëlektrocuteerd te verminderen. Gelukkig voor ons worden steenarenden niet langer met uitsterven bedreigd.

Verschillen tussen een steenarend en een zeearend

Het onderscheid tussen een zeearend en een steenarend is een lastige taak, aangezien ze allebei witte vlekken over hun hele lichaam hebben en een bruine kop. Naarmate de zeearend echter volwassen wordt, zal hij een kenmerkende kleur op zijn kop en lichaam gaan ontwikkelen.

Het andere verschil is te zien in hun unieke lichaamskenmerken. De snavel en de kop van de steenarend zijn heel anders dan die van de zeearend. Hij heeft een bruinzwarte snavel en een kleine kop, terwijl de zeearend een gele snavel en een iets grotere kop heeft.

Tot slot moeten we het hebben over hoe verschillend hun spanwijdte eruit ziet wanneer ze vliegen. Die van de zeearend ziet eruit als een rechte lijn, terwijl die van de steenarend een beetje een V-vorm heeft.

Conclusie

We hopen dat u iets nieuws hebt geleerd over deze roofvogels in Texas. We zouden ook graag van u horen, en misschien zelfs informatie delen over hoe we allemaal roofvogels kunnen beschermen. Voel u vrij om contact op te nemen als u vragen of suggesties hebt.

Als je dit artikel leuk vond, bekijk dan ook onze andere top-trending vogelberichten:

  • 7 algemene gele vogels in 2021: foto's, info, nestgedrag & beschermingsstatus
  • 3 bewezen manieren om mussen uit Bluebird huizen te houden
  • 7 Veel voorkomende rode vogels in 2021 (met foto's)
  • 10 soorten eenden in Texas (met foto's)

Uitgelichte afbeelding: Russ, Wikimedia Commons

Scroll naar boven