2 soorten arenden in Indiana - Soorteninformatie (met foto's)

Afbeelding: Pixabay

In de Verenigde Staten zijn er slechts twee soorten arenden die gewoonlijk worden gezien. Er zijn echter nog twee andere arendsoorten die u bij zeldzame gelegenheden kunt zien. Deze arenden worden alleen gezien op de afgelegen Aleutische eilanden voor de kust van Alaska en bij hoge uitzondering in de kustgebieden van het Amerikaanse vasteland.

Arenden zijn zulke iconische dieren dat een van hen zelfs het symbool voor Amerika en vrijheid is geworden. Ze staan aan de top van de voedselketen, ze duiken uit de lucht om grote en kleine prooien te grijpen. Als je een arend ziet zweven, is dat elke keer weer een majestueus gezicht. Maar als je in Indiana bent, is het een vrij zeldzaam gezicht. Toch zijn beide soorten arenden die gewoonlijk in de continentale VS voorkomen te zien inIndiana, al is het maar af en toe.

Indiana's twee soorten adelaars

1. Zeearend

Afbeelding: Pixabay

In de wintermaanden kunnen zeearenden bijna overal in de VS worden gezien. In andere perioden van het jaar zijn ze echter beperkt tot veel kleinere gebieden. In de zomer vind je deze grote reuzen alleen in enkele kleine delen van de VS, waaronder Florida, delen van de meest noordelijke westkust en een paar andere verspreide gebieden. Ze hebben de neiging om in de zomer naar het noorden te trekken, dusvind je ze de hele zomer lang in heel Canada.

Als symbool voor vrijheid op het Grootzegel van Amerika is de Zeearend sinds 1782 de nationale vogel van de Verenigde Staten. Als jonge dieren lijken ze opvallend veel op Steenarenden en worden ze er vaak mee verward. Maar als een Zeearend volwassen is, maken hun kenmerkende witte kop en staartveren hen tot een van de gemakkelijkste vogels ter wereld om te identificeren, zelfs voor volledig ongetrainde ogen.

De zeearend is een enorm vogelmonster dat andere grote vogels in de schaduw stelt, waaronder kalkoengieren, roodstaarthaviken en zelfs blauwe reigers. Vaak hebben deze majestueuze vogels een spanwijdte van meer dan 80 centimeter! Om dat in perspectief te plaatsen, een mens van 1 meter 80 is slechts 72 centimeter lang. Een volwassen zeearend heeft dus een spanwijdte die ongeveer een voet breder is dan de gemiddelde mens. Als dat nietgenoeg, ze kunnen bijna 15 pond wegen, waardoor ze een van de grootste vogelsoorten in heel Noord-Amerika zijn.

Afbeelding: Pixabay

Meestal vind je deze gevleugelde reuzen hoog in de lucht zwevend in de buurt van waterpartijen, zoals meren, rivieren en oceanen. Hun favoriete voedselbron is vis, hoewel het niet ongewoon is dat ze ook zoogdieren en andere vogels eten. Ze scharrelen ook vaak maaltijden bij elkaar, stelen die van andere vogels of eten aas en afval dat ze tegenkomen.

Een interessant feit over Bald Eagles is dat ze de grootste nesten ter wereld bouwen! Deze vogels gebruiken jaar na jaar dezelfde nesten, en breiden ze na verloop van tijd voortdurend uit. Hoewel deze nesten klein beginnen, kunnen ze reusachtige proporties aannemen. Het grootste nest van de Bald Eagle dat gevonden werd, woog maar liefst drie ton! Het was 10 meter breed en 20 meter hoog! Deze nesten...zou nog groter kunnen worden als het niet voor de natuurkunde was. Uiteindelijk zal het nest van een zeearend teveel wegen voor de boom die het ondersteunt. Als dit gebeurt, zal het nest op de grond vallen, en de arend dwingen opnieuw te beginnen.

2. Steenarend

Afbeelding: Pixabay

Volwassen Steenarenden lijken erg op jonge zeearenden. Ze zijn meestal bruin met wat lichtere vlekken verspreid over hun lichaam en vleugels. De gemakkelijkste manier om ze te onderscheiden van jonge Zeearenden is te kijken naar de bevederde poten. Steenarenden hebben poten die volledig bedekt zijn met veren, terwijl jonge Zeearenden alleen veren hebben op het bovenste deel van de poot.

In tegenstelling tot zeearenden eten steenarenden liever zoogdieren dan wat dan ook. Hun belangrijkste voedselbronnen zijn eekhoorns, konijnen, marmotten, prairiehonden en andere kleine zoogdieren. Maar als u denkt dat deze arenden zich beperken tot het eten van alleen maar kleine dieren, moet u nog eens goed nadenken. Net als zeearenden zijn steenarenden in staat om een aantal grote dieren te doden, waaronder bergarenden.geiten, dassen, coyotes, zeehonden en zelfs kleine herten!

Steenarenden kunnen een spanwijdte hebben die varieert van 72-86,6 inch. Dat betekent dat grote steenarenden een spanwijdte hebben van meer dan zeven voet breed, waardoor ze de grootste roofvogel van Amerika zijn. Ze zijn echter niet de grootste vogel van het land; die titel gaat naar de Californische Condor met een spanwijdte van bijna 10 voet. Toch is de steenarend een reus op zich, met een gewicht tussen 7-14pond. laat uw kleine honden of peuters niet buiten als er een steenarend in de buurt is! Deze vogels kunnen ze gemakkelijk opscheppen voor een snelle maaltijd!

Afbeelding: Pixabay

Steenarenden vind je meestal in open terrein, hoewel ze in verschillende habitats leven, van woestijnen tot arctische toendra's en alles wat daartussen ligt. Over het algemeen blijven ze in de westelijke helft van de Verenigde Staten, hoewel je ze af en toe ook in de oostelijke helft van het land ziet rondvliegen. Het is vrij zeldzaam om een steenarend in Indiana te zien, hoewel het soms gebeurt.

Interessant is dat steenarenden paren voor het leven. De mannetjes werken hard om indruk te maken op potentiƫle partners door stenen en andere voorwerpen van ongelooflijke hoogte te laten vallen en te duiken om het voorwerp te vangen voordat het de grond kan raken. Eenmaal samen jagen steenarendparen vaak in tandem, waarbij de ene arend de prooi naar de andere arend drijft, die klaar staat om de dodelijke slag toe te dienen.

Afbeelding: Pixabay

Zijn Indiana's adelaars bedreigd?

Veel mensen denken ten onrechte dat steenarenden en zeearenden bedreigd zijn. Zeearenden stonden ooit op de lijst van bedreigde diersoorten, maar werden in 2007 geschrapt dankzij herstelde populaties. Toch worden beide soorten beschermd door een overheidsdecreet. De Bald and Golden Eagle Act en de Migratory Bird Treaty Act (MBTA) zorgen er beide voor dat de arendpopulaties blijven floreren, aangezien het illegaal is omop ze jagen.

Steenarenden zijn een van de meest talrijke arendsoorten van allemaal. Naar schatting zijn er tussen de 170.000 en 250.000 steenarenden in de wereld. Hun populatie wordt als stabiel beschouwd en hun bedreigde status is beoordeeld als Minst Zorgwekkend.

De populatie van de zeearend neemt momenteel toe en de soort wordt beschouwd als een van de grootste successen van de Endangered Species Act. Vandaag de dag wordt hun beschermingsstatus beoordeeld als Least Concern.

Conclusie

Weinig wezens op aarde delen de majesteit van een vliegende adelaar. De zeearend is zo'n majestueus dier dat hij een plaats in de geschiedenis heeft verworven als het symbool van Amerika en vrijheid. Steenarenden zijn echter niet minder ontzagwekkend, met een spanwijdte van meer dan zeven meter, waardoor deze vogels prooien zo groot als herten kunnen uitschakelen. Hoewel steenarenden zelden in Indiana worden gezien, kunnen beide soortenals je weet waar je moet zoeken en een beetje geluk hebt.

  • Zie ook: De spanwijdte van de harpijarend: Hoe groot hij is en hoe hij zich verhoudt tot andere vogels.

Uitgelichte afbeelding: Pixabay

Scroll naar boven