10 zeldzaamste eendenrassen (met foto's)

Van alle vogelrassen die er zijn, moeten eenden wel tot de schattigste behoren. Vooral als ze net uit het ei komen en rond waggelen met voeten die te groot zijn voor hun lichaam. Net als veel andere dieren kun je eenden onderverdelen in twee groepen: eenden die meer gedomesticeerd zijn en eenden die wilder en zeldzamer zijn. We durven te wedden dat je nog niet eens een foto hebt gezien van sommige van deze zeldzame eendenrassen die je overal kunt vinden.Als je denkt dat je al mooie vogels hebt gezien, wacht dan maar tot je door de rest van deze lijst met zeldzame eendenrassen scrollt.

De 10 zeldzaamste eendenrassen

1. Wintertaling (Anas versicolor)

Image Credit: Alfonso Perez, Shutterstock

De Zilveren Wintertaling, ook wel Versicolor Wintertaling genoemd, leeft in grasrijke wetlands en moerassen in de Verenigde Staten en Zuid-Amerika. Ze zijn tussen de 17 en 19 centimeter lang en wegen maximaal 1 pond. Ze zijn het meest herkenbaar aan hun blauwe snavel met een gele vlek aan de basis. Ze hebben ook blauwe poten en voeten en een zwarte kap.

2. Noordelijke pijlstaarteenden (Anas acuta)

Image Credit: Takashi_Yanagisawa, Pixabay

Deze eenden houden van vliegen, en hun meest opvallende kenmerken zijn hun lange, slanke nek en lichaam. De Noordelijke Pintail eend heeft een bruin hoofd, zwarte snavel, en witte nek en lichaam. Ze zijn meestal tussen de 20 en 30 inch lang en wegen minder dan 5 pond. Deze eenden komen het meest voor hier in de Verenigde Staten.

3. Witwangstaarteenden (Anas bahamensis)

Image Credit: TheOtherKev, Pixabay

Of je ze nu White-cheeked Pintails of Bahama Pintails noemt, deze vogels zijn eenden die voornamelijk in zoutwatergebieden over de hele wereld leven. Er zijn er echter ook gevonden die bij zoetwatervijvers en moerassen leven. De meeste volwassen dieren zijn ongeveer 15 centimeter lang. Ze zijn uniek vanwege hun witte wangen en keel, terwijl de rest van hun lichaam bruin is.

4. Barrow's brilduikers (Buchepala islandica)

Image Credit: Carrie Olson, Shutterstock

De Barrow's Goldeneye is een middelgrote eend die tot 3 pond weegt. Ze hebben een driehoekige kop met goudgele ogen en een grijswit lichaam. Ze hebben ook opvallende witte vlekken aan weerszijden van hun kop. Deze eenden verzamelen zich bij meren, vijvers, rivieren en kustwateren.

Related Read: 21 Soorten Eend in Georgië (Met Foto's)

5. Ruddy Ducks (Oxyura jamaicensis)

Image Credit: Ondrej Prosicky, Shutterstock

Ruddy eenden kunt u herkennen aan hun blauwe snavel en roestbruine lichaam. Ze hebben ook waaiervormige, zwarte veren op hun staart. Deze eenden leven in zoete meren, vijvers en moerassen en trekken in de winter meestal naar baaien en riviermondingen, waar ze beter beschermd zijn.

6. Madagaskar Pochard Eenden (Aythya innotata)

Image Credit: Sergey Sivkov, Shutterstock

De Madagaskar Pochard wordt beschouwd als een van de zeldzaamste vogels ter wereld. De geschatte populatie is minder dan 50 individuele eenden, waardoor ze een zeer bedreigde soort zijn. De Madagaskar Pochard heeft een bruin lichaam, zwarte snavel en witte ogen. Er zijn ook witte markeringen op de onderkant van hun staart. Ze leven meestal op het eiland Madagaskar.

7. Baer's Pochard Eenden (Aythya baeri)

Image Credit: Martin Fowler, Shutterstock

Een ander zeldzaam eendenras is de Baer's Pochard eend. Er zijn vandaag de dag vermoedelijk minder dan 700 individuen in de wereld. Ze hebben een glanzend groene kop met blauwe ogen en een kastanjebruine borst. Ze houden zich meestal op in beschutte gebieden bij meren om zich te voeden met planten, insecten en weekdieren.

8. Eidereenden (Somateria mollissima)

Afbeelding: Per-Arne, Pixabay

Deze grote eenden bewonen kusteilanden en lagunes rond de kusten van Europa, Siberië en Noord-Amerika. Het zijn echte zeevogels en eten vooral vis, schaaldieren, weekdieren en andere ongewervelde zeedieren.

9. Braziliaanse zaagbekken (Mergus octosetaceus)

Image Credit: Agami Photo Agency, Shutterstock

De Braziliaanse Merganser is een ernstig bedreigd eendenras dat vooral in Brazilië in stand wordt gehouden. Men schat dat er nog minder dan 250 van deze eenden over zijn. De Braziliaanse Merganser eend heeft een donkergroene kop en een lange zwarte snavel. Er zijn ook witte panelen op de vleugels en een buitengewone stekelige kuif.

10. Koningseidereenden (Somateria spectabilis)

Image Credit: Agami Photo Agency, Shutterstock

Wij wedden dat deze eend anders is dan u ooit hebt gezien. Dit zijn grote zee-eenden die meestal broeden rond de Arctische kusten van Noordoost-Europa, Azië en Noord-Amerika. Ze hebben een gedefinieerd kleurenpatroon op hun kop met kleuren als blauw, zwart, groen, rood, oranje en geel. Ze kunnen zelfs in water van 80 meter diep duiken en op de zeebodem foerageren.

  • Zie ook: 26 Soorten eenden in Wisconsin (met foto's)

Conclusie

Er zijn veel meer vogelrassen dan u ooit voor mogelijk hield. Hoewel onze lijst niet alle zeldzame eendenrassen in de wereld omvat, hopen we dat het lezen van deze lijst uw ogen heeft geopend voor enkele van de prachtige eenden die er zijn en waar u waarschijnlijk nog nooit van hebt gehoord.

Uitgelichte afbeelding: TheOtherKev, Pixabay

Scroll naar boven