10 soorten zwarte vogels in Texas (met foto's)

Voor de duidelijkheid willen we beginnen met u eraan te herinneren dat er een belangrijk verschil is tussen een merel en een zwarte vogel. Dit onderscheid begrijpen is belangrijk, want we hebben gemerkt dat veel mensen denken dat deze woorden door elkaar kunnen worden gebruikt.

De uitdrukking "zwarte vogel" verwijst naar alle gevederde soorten die zwart van kleur zijn. Terwijl "merel" verwijst naar alle leden die behoren tot de Icteridae familie. Neem bijvoorbeeld de raaf. Omdat zijn veren zwart zijn, classificeren we hem meestal als een zwarte vogel. Maar maakt hij deel uit van de merelfamilie? Nee.

Toch wil dat niet zeggen dat het onmogelijk is om een soort te vinden die zowel een merel als een zwarte vogel is. In feite is de reden waarom zoveel mensen in de war raken dat de meeste in beide categorieën vallen.

In de gids van vandaag besteden we meer aandacht aan de zwarte vogels van Noord-Amerika, in het bijzonder de vogels die hun thuis hebben in Texas. En zoals je zult leren, zijn hun populaties wijd verspreid over het hele continent.

Top 10 zwarte vogels in Texas:

1. Roodvleugelige merel

Image Credit: stephmcblack, Pixabay

Gewicht: 1.1-2.7 oz (32-77 g)
Lengte: 17-23 cm.
Spanwijdte: 31-40 cm.

Deze soort is niet alleen algemeen in Texas, maar in Noord-Amerika als continent. Een van de eerste dingen die je opvalt zodra je er een ziet, is hoe fel gekleurd ze meestal zijn. De mannetjes zijn altijd glanzend zwart en hebben kleine vlekjes geel, soms scharlakenrood, op hun schouders.

De vrouwtjes daarentegen lijken op een mus. Ze zijn relatief groter, donker en hebben bruine strepen. Als je ze hoort zingen, weet je dat de lente voor de deur staat.

Roodvleugelige merels zijn trekvogels. Ze trekken graag in grote zwermen, om hun overlevingskansen te vergroten. Ze zijn ook erg territoriaal.

Aangezien het dagdieren zijn, trekken ze zich terug naar hun avondroosters zodra de zon 's avonds ondergaat. Maar bij het krieken van de dag staan ze klaar om zich te verspreiden zodat ze hun buikjes kunnen vullen.

Roodvleugelige merels zijn actieve eters - je zult ze stenen zien optillen, takken verplaatsen, stokken gooien en de bladbodems van het riet openen, op zoek naar verborgen insecten. Als er niets te vinden is, nemen ze genoegen met zaden, bessen of vruchten.

2. Grackle

Image Credit: RBCKPICTURES, Pixabay

Gewicht: 3,7-6,7 oz (105-190 g)
Lengte: 38-46 cm.
Spanwijdte: 48-58 cm.

De Great-tailed Grackle is groot, heeft een te grote staart (vooral de mannetjes), en een verscheidenheid aan roepgeluiden. Ze foerageren graag op voedsel ver weg van de menselijke nederzettingen, en komen alleen 's nachts naar de stad, als iedereen slaapt. We weten dat ze altijd 's nachts verschijnen omdat hun slaapplaatsen zeer luidruchtig en irritant zijn.

Waar ze foerageren hangt af van hun habitat. Als er ondiepe wateren in de buurt zijn, zullen ze daar hun geluk beproeven. Maar als er geen water is, zal een grote troep de struiken en bomen uitkammen. Omdat ze omnivoor zijn, is het veilig om aan te nemen dat hun dieet zeer gevarieerd is.

We hebben ze andere vogels, hun jongen en zelfs eieren zien eten. In het water zoeken ze naar kikkervisjes, slakken, wormen, vissen, enz. Als ze willen snoepen, gaan ze voor fruit, graan, zaden en zelfs granen.

Omdat ze in kolonies nestelen, vindt u altijd een grote gemeenschap die hetzelfde territorium bezet. We kunnen u geen specifieke details geven over hoe de locatie eruitziet, omdat die varieert. De enige gemene deler is dat ze vaak kiezen voor locaties die worden gedefinieerd door dichte vegetatie, in de buurt van water. en om ervoor te zorgen dat er geen water bij het nest komt, bouwen ze het minstens 2 centimeter boven de grond.

Het is de verantwoordelijkheid van het vrouwtje om het nest te bouwen en de jongen te voeden.

3. Brouwers merel

Image Credit: Danita Delimont, Shutterstock

Gewicht: 2.1-3.0 oz (60-86 g)
Lengte: 21-25 cm.
Spanwijdte: 1.8-2.4 oz (50-67 g)

Deze soort is klein van formaat, en maakt deel uit van de Icteridae Wees dus niet verbaasd als je ze samen ziet met de Red-winged Blackbird, Rusty Blackbird en de Common Grackle. Ze maken ook deel uit van de vogelgemeenschap in Texas en hebben huizen gebouwd in allerlei habitats.

De Brouwers zijn een veerkrachtige soort, en daarom migreren ze niet allemaal. We weten niet welke criteria ze gebruiken om te beslissen wie gaat en wie blijft, maar als het tijd is om te overwinteren, zul je sommige van hen zien vertrekken.

Ze zijn genoemd naar Thomas Mayo Brewer, een Amerikaanse naturalist die een gerenommeerd zoöloog en ornitholoog was. Brouwers zijn een van de meest sociale vogels die we zijn tegengekomen, want ze worden vaak in zwermen aangetroffen.

Ze houden van monogamie tijdens het broeden. Je ziet ze alleen met een andere partner als de vorige is overgegaan. Het vrouwtje Brewer is bruin, maar de mannetjes zijn fundamenteel zwart, met schakeringen van metallic groen en middernachtblauw. Ze zijn ook glanzender dan de meeste mannelijke soorten.

De jacht op deze soort wordt als illegaal beschouwd, aangezien zij beschermd wordt door de wet op de trekvogels.

4. Rusty Blackbird

Afbeelding: Pxhere

Gewicht: 1,7-2,8 oz (47-80 g)
Lengte: 21-25 cm.
Spanwijdte: 14,6 in (37 cm)

Tot onze spijt vernamen wij dat de Rusty op de lijst staat van trekvogels met een snel afnemende populatie. Onderzoekers denken dat in de afgelopen 40 jaar hun aantal met naar schatting 85% is afgenomen.

Het is niet gemakkelijk om de Rusty Blackbird te identificeren, want hij lijkt sterk op de Common Grackle en Brewer's Blackbird. De vrouwtjes hebben meestal een houtskoolgrijs verenkleed, terwijl de mannetjes glasachtig zwart lijken. Ze hebben allebei roestige vlekken op hun vederpunten.

De soort is een trekvogel, dus het is geen probleem om te vertrekken als de weersomstandigheden niet gunstig zijn of de voedselbronnen uitgeput zijn. Hun ideale habitat is vochtig, wat betekent dat ze meestal te vinden zijn in vochtige akkers, langs rivieroevers, bij meren of in overstroomde bossen.

5. Geelkop merel

Image Credit: Kenneth Rush, Shutterstock

Gewicht: 44-100 g.
Lengte: 21-26 cm.
Spanwijdte: 16,5-17,3 in (42-44 cm)

De soort heeft een vreemd grote kop en een scherp gepunte snavel. Zowel de vrouwtjes als de mannetjes hebben een gele kop, vandaar de naam. Het enige verschil is dat die van de vrouwtjes en de jonge mannetjes verhoudingsgewijs doffer zijn. Ze zijn een van de weinige soorten die geen seksuele dimorfie vertonen wat betreft grootte of vorm.

Als u de Geelharige Merel wilt ontmoeten, moet u naar het westen van de Mississippi reizen. In de zomer zijn ze in Canada of in de westelijke staten. En in het koude seizoen maken ze deel uit van de Texaanse gemeenschap of bezoeken ze vrienden in Mexico.

Geelkoppen eten van alles en nog wat. Ze worden geclassificeerd als omnivoren, omdat ze meestal vlees verslinden wanneer ze geen plantaardig voedsel eten. Je vindt ze foeragerend in dezelfde habitat als de roodvleugelige merel, maar omdat zij een dominantere soort zijn, blijft de roodvleugelige populatie altijd uit hun buurt.

6. Europese Spreeuw

Afbeelding: Pxhere

Gewicht: 2.1-3.4 oz (60-96 g)
Lengte: 20-23 cm.
Spanwijdte: 31-40 cm.

De Europese spreeuw stond vroeger bekend als de gewone spreeuw. Hij werd in 1890 door de Europese kolonisten bij ons geïntroduceerd om de insecteninvasie die de VS in die tijd teisterde onder controle te houden.

Er zijn al meer dan 150 miljoen Europese spreeuwen gevestigd op het continent. En dat betekent dat alleen de Roodvleugel merel zijn populatie overtreft.

Hij is niet helemaal zwart, want in dat verenkleed zitten paarse en groene tinten. We hebben zelfs een paar witte vlekjes gezien, vooral in de winter.

De Europese spreeuw is een sociale vogel. Hij zal geen andere soorten aanvallen die op zoek zijn naar voedsel of slaapplaats, tenzij ze problemen zoeken. En omdat ze zo talrijk zijn in Noord-Amerika, zwermen ze gewoonlijk met duizenden tegelijk samen.

Het mooiste aan deze soort is hoe ze zich gemakkelijk aanpast aan verschillende omgevingen. Blijkbaar begrijpen ze de school van natuurlijke selectie volledig. Ze vinden een manier om te overleven, zelfs als dat betekent dat ze naast een landbouwveld, een veehouderij, een grote stad of een vuilnisbelt moeten leven.

7. Bruinkopkoevogel

Image Credit: milesmoody, Pixabay

Gewicht: 1,5-1,8 oz (42-50 g)
Lengte: 19-22 cm.
Spanwijdte: 14,2 in (36 cm)

De Bruinkopkoevogel is een ongelooflijke soort, maar het zijn broedparasieten. Vogels die typisch geclassificeerd worden als broedparasieten zijn degenen die niet hun eigen nest bouwen.

Ze zoeken nesten van andere soorten, leggen er eieren in en gaan dan hun eigen weg. De verantwoordelijkheid voor het uitbroeden en voeden van de jongen wordt dus aan die andere vogels overgelaten.

Sommige soorten herkennen het verschil tussen hun eieren en die van de koevogel, maar ze kunnen niet veel doen, omdat ze de kracht missen om ze uit het nest te duwen. Sommige verlaten het nest, zoals de gele grasmus, terwijl andere doen alsof alles normaal is en het werk doen.

U ziet misschien geen probleem met die praktijk, maar onderzoekers geloven dat die vorm van parasitisme de reden is waarom de zangvogelpopulatie in Noord-Amerika drastisch afneemt.

Ze zijn helemaal niet monogaam. Genetische analisten hebben verschillende vrouwtjes getest en vastgesteld dat ze binnen één seizoen met verschillende mannetjes intiem zijn geweest.

8. Grackle

Image Credit: JoshCW Photo, Shutterstock

Gewicht: 2,6-5,0 oz (74-142 g)
Lengte: 28-34 cm.
Spanwijdte: 14,2-18,1 in (36-46 cm)

Wist u dat de grootste bedreiging voor maïs niet de kraai is, maar de Grackle? We maken geen grapje! Deze vogels eten uw maïs in welke vorm dan ook, of het nu rijpt of net ontkiemt. En omdat ze in grote groepen naar voedsel zoeken, kan de schade die ze achterlaten miljoenen dollars bedragen.

Ze zijn toevallig ook zeer intelligent en vindingrijk. Hoe verklaar je anders hun gewoonte om ploegen te volgen om muizen en ongewervelden te vangen? Ze overvallen soms het nest van de Amerikaanse Roodborst en stelen al hun wormen, en gaan zelfs zo ver dat ze andere soorten doden voor voedsel, als ze geen opties meer hebben.

Grackles hebben de kunst van het "mieren werpen" geperfectioneerd. Het is een techniek waarbij ze voorover bukken op de grond, hun vleugels spreiden en mieren over hun hele lichaam laten kruipen. Ze doen dat vaak om te profiteren van het mierenzuur dat normaal door die ongewervelde dieren wordt afgescheiden. Het is dat zuur dat hen helpt zich te ontdoen van elke parasiet die het immuunsysteem van hun vogels kan aantasten.

Als de mieren er niet in geïnteresseerd zijn, zoeken ze limoenen, citroenen of walnotensap. Wat maar genoeg zuur produceert om de klus te klaren.

De grote karekiet foerageert en roeit als een zwerm. En de zwerm verwelkomt soortgenoten. Als ze klaar zijn om te nestelen, zoeken ze spechtengaten of de nesten die zijn gebouwd door de grote blauwe reiger of visarend. Ze brengen hun jongen soms groot boven op bomen en in schuren.

Leuk weetje: De oudste Common Grackle stierf met 23 jaar. Helaas werd hij gedood en opgegeten door een roofvogel in Minnesota.

9. Gebronsde koevogel

Image Credit: AndrewPatrick, Pexels

Gewicht: 1,5-1,8 oz (42-50 g)
Lengte: 19-22 cm.
Spanwijdte: 14,2 in (36 cm)

In de jaren '50 voelde de Bronzed Cowbird de behoefte om zijn verspreidingsgebied uit te breiden. Terwijl wij bezig waren om meer en meer mensen aan te moedigen om landbouw te bedrijven in Texas, zagen zij dit als een kans om zich uit te breiden en meer huizen naar het noorden te bouwen. Hun verspreidingsgebied is exponentieel gegroeid tot een punt waar ze nu dat van de Brown-Headed Cowbird overlappen.

Wat zijn de gevolgen van deze verandering? De meest voor de hand liggende is de concurrentie om gastnesten. Ja, dat klopt. De bronskleurige koevogel is ook een broedparasiet en legt als zodanig graag eieren in de nesten van andere soorten. Het enige verschil met de bruinkopkoevogel is dat deze laatste liever eieren legt in de nesten van relatief kleinere soorten.

Naar verluidt zijn zangvogels zich tegenwoordig bewust van deze gewoonten, zodat ze de vogel onmiddellijk aanvallen als hij hun territorium binnendringt.

10. Common Raven

Afbeelding: Alexas_Fotos, Pixabay

Gewicht: 24,3-57,3 oz (689-1,625 g)
Lengte: 22,1-27,2 in (56-69 cm)
Spanwijdte: 45,7-46,5 in (116-118 cm)

Deze passerine is een van de grootste ter wereld, want hij kan ongeveer 3,6 pond wegen! We hebben de Oude Wereld Raven en de Nieuwe Wereld Raven, en hoewel onderzoekers ze graag als één soort behandelen, heeft DNA-sequentieonderzoek aangetoond dat er een aanzienlijk verschil is tussen de twee.

De Texaanse Raven broeden het liefst op kliffen of bergen. Maar de populatie die in Colorado broedt heeft een andere voorkeur. Je vindt ze waarschijnlijk in struikgewas of loofbossen. Ze gebruiken lianen, twijgen en takken als bouwmateriaal aan de buitenkant, en gras of dierenhaar voor het interieur.

Het vrouwtje legt meestal 5 tot 6 eieren per broedsel en doet het hele broeden. De eieren komen na 3 tot 4 weken uit en de jongen zijn 7 weken na het uitkomen klaar om de wereld te verkennen.

Je moet weten dat Raven niet hetzelfde zijn als Kraaien. We weten dat ze op elkaar lijken, maar als je scherp bent, zul je zien dat de Raven niet alleen groter zijn, maar ook snavels hebben die krommer zijn. Hun borstelharen zijn merkbaar langer, en als je de keelveren bekijkt, zul je zien dat ze ruwer zijn.

Hoe herken je een zwarte vogel?

Het ontwikkelen van de nodige identificatievaardigheden om verschillende vogelsoorten te onderscheiden is vrij eenvoudig als u de observatietechnieken al onder de knie hebt. En die technieken moeten worden toegepast met inachtneming van de volgende concepten:

  • Habitat
  • Kleurenpatroon
  • Gedrag
  • Grootte & vorm

Habitat

Als je de habitat van een bepaalde soort probeert te identificeren, richt je dan niet alleen op de geografische locatie, maar let ook goed op zijn directe omgeving, want die is belangrijker. Net als mensen hebben vogels een voorkeur. Zo leven sommige liever in bosrijke gebieden, andere houden van de buitenwijken, graslanden, bossen, noem maar op.

Image Credit: GeorgiaLens, Pixabay

Kleurenpatroon

We willen hier twee dingen benadrukken: de seizoensgebonden veranderingen en het geslacht van de soort. Deze twee factoren beïnvloeden in grote mate het verenkleed van deze soorten. Het is niet gebruikelijk om een soort te vinden waarvan beide geslachten dezelfde verenkleur hebben. Uit onze waarneming blijkt dat de meeste vogelsoorten mannetjes hebben die een kleurrijker en helderder verenkleed hebben dan de vrouwtjes.

Volgens ornithologen helpt deze eigenschap de mannetjes om de aandacht van het vrouwtje te trekken tijdens de balts. Er is ons verteld dat de vrouwtjes zich meestal meer aangetrokken voelen tot mannelijke vogels die er glanzender, kleurrijker en helderder uitzien.

Let niet te veel op die intraspecifieke kenmerken en vergeet de algemene verenkleedpatronen. Sommige soorten zijn van top tot teen zwart, maar andere niet. De Roodvleugel merel bijvoorbeeld heeft gele en rode vlekken, terwijl de Raaf helemaal zwart is. Sommige soorten lijken van een afstand helemaal zwart, maar hebben een andere kleur als ze dichterbij komen. Een goedevoorbeeld is de Grackle.

Image Credit: Steve Byland, Shutterstock

Gedrag

Je moet de vogel lezen. Bestudeer zijn interacties met andere vogels, en observeer dan zijn interactie met leden van dezelfde gemeenschap. We hebben vogels die geen probleem hebben met welke soort dan ook, zelfs als ze het gevoel hebben dat hun persoonlijke ruimte wordt aangetast. En sommige zouden zelfs niet willen dat een zus, broer, neef, of een ander familielid in de buurt van hun territorium jaagt of speelt.

Je moet ook goed luisteren naar de roep en de geluiden die ze maken. Die geluiden zijn vaak zeer uitgesproken, en zullen dus onmiddellijk de identiteit van de vogel verraden. Je kunt de roep horen wanneer ze het hof maken, paren, spelen of hun territorium verdedigen.

Hun voedingsgedrag is ook iets dat je moet onderzoeken. Sommige diëten bestaan voornamelijk uit zaden en niets anders, terwijl andere een beetje van alles hebben. Variërend van granen, fruit, planten, wormen, eieren, jongen, andere vogels, enzovoort.

Tenslotte hebben we nog voortplanting en migratie. U weet nu natuurlijk dat niet alle soorten in Noord-Amerika migreren. En degenen die dat wel doen, doen dat alleen om te overleven. Ze migreren om te broeden, aan het koude weer te ontsnappen, of op zoek te gaan naar meer voedselbronnen.

Als broeden de oorzakelijke factor is, richt u dan op de rol van de afzonderlijke geslachten. Bij sommige soorten doen de vrouwtjes veel van het werk terwijl de mannetjes gewoon blijven liggen en zich ontspannen. Andere geloven in een 50/50 partnerschap, waarbij de mannetjes een geschikte plek kiezen en de nesten bouwen, terwijl de vrouwtjes de eieren leggen, de jongen voeden en hen beschermen tot ze klaar zijn om de wereld te verkennen.zelfstandig.

Afbeelding door: Don Mammoser, Shutterstock

Grootte & Vorm

Als we zwarte vogels zouden vergelijken met andere soorten, zouden we zeggen dat ze relatief groter zijn. Maar het formaataspect helpt je niet veel als je niets weet over hun staartstructuur.

Laten we de spreeuw vergelijken met de boat-tailed grckle. U zult zien dat de spreeuw een korte staart heeft van donkere veren, en hij lijkt stomp. De grckle, daarentegen, heeft er een die langer en V-vormig is.

Conclusie

Al deze zwarte vogels komen niet alleen voor in Noord-Amerika of Texas. Ze hebben verwanten in Azië, Afrika en zelfs Europa. Sommige zijn trekvogels, andere gedeeltelijk. Het hangt allemaal af van de soort in kwestie en de omstandigheden van hun respectieve leefgebieden.

Bovendien hebben ze bijna allemaal een symboliek en betekenis in verschillende gemeenschappen. Sommige mensen geloven bijvoorbeeld dat zwart als kleur staat voor duistere magie, mysterie en dood. Daarom zien ze zwarte vogels als boodschappers van slecht nieuws.

Bronnen
  • //chipperbirds.com/black-birds/
  • //www.allaboutbirds.org/guide/browse/shape/Blackbirds
  • //www.audubon.org/search_results?search=blackbirds

Zie ook:

  • 9 soorten zwarte vogels in Oregon
  • 11 soorten zwarte vogels in Alaska
  • 10 soorten zwarte vogels in Maryland

Uitgelichte afbeelding: Agami Photo Agency, Shutterstock

Scroll naar boven